Wpis z mikrobloga

@dzikuZplasriku: zawsze sie zastanawialem kto to oglada xD byles juz na szkoleniu z zostawania rentierem? ( ͡° ͜ʖ ͡°) PS. w Polsce za kawalerke we wroclawiu tez kupisz jakis maly dom na zadupiu na wschodzie kraju. no i pamietaj, ze dwusypialniowy szeregowiec w Anglii ma z reguly 60-70 m2.
  • Odpowiedz
  • 2
@mynameis60

Pisałem o tym pare dni temu - ceny w Liverpool są niższe niż w Krk czy wro, nie mówiąc o waw. Cisza.

Dałem przykład Londynu- 1 polemika.

A jutro dalej będą pisać że tylko debil nie kupi bo 10-15%;wzrostu to norma a to znaczy że za kilka lat polskie główne miasta będą droższe niż 95% miast na zachodzie, wyższe ceny będą tylko u takich gigantów jak Londyn właśnie czy Monako;)
  • Odpowiedz
@dzikuZplasriku: Przecież ja się z Tobą zgodziłem, chyba coś pomyliłeś ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Sheffield jest gdzieś pomiędzy Bydgoszczą a Poznaniem w liczbie mieszkańców

Najtańszy (i najprostszy możliwy, tj. cztery ściany, dach dwuspadowy i małe okna) bliźniak POD Bydgoszczą (nie
  • Odpowiedz
większość z was to typowe DZBANY

to jest miejscowoęść

Sheffield – miasto w północnej Anglii w hrabstwie metropolitalnym South Yorkshire, w dystrykcie metropolitalnym Sheffield. W 2001 roku miasto liczyło 439 866 mieszkańców[1], co czyni je piątym co do wielkości miastem w Anglii. Dawniej miasto silnie uprzemysłowione, które dzisiaj bardziej przemienia się w akademickie. Uniwersytet w Sheffield (University of Sheffield) może się pochwalić 6 noblistami[2]. Sheffield jest wspomniane w Domesday Book (1086) jako Escafeld/Scafeld[3].

w
  • Odpowiedz
@dzikuZplasriku: tak zebys mial prawdziwy przyklad. kawalerka 30m, w ktorej mieszkam wybudowana w latach 80, ogrzewanie elektryczne ktore kosztuje krocie, slaba izolacja termiczna, bez remontow od 10 lat, takie guwno w mojej miescinie 200k na poludniu anglii schodzi za 90k funtow. czemu sobie nie wezmiesz tego na porownanie, tylko wybierasz polnoc kraju, z ktorej wiekszosc ludzi s---------a xD i nie, nie jestem blisko londynu. do londynu mam godzine drogi. nie
  • Odpowiedz