Wpis z mikrobloga

@DrFaithless: Przypomniało mi to pewną historię. Dawno temu na jakichś targach/dożynkach w Wlkp. stał typek z grillem i oprócz kiełby, karczku itp dorzucił gzika z ziemniorem:-) Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jeden ziemniak plus trochę gzika kosztował 16 zł. Po dwóch dniach na targach grillman #!$%@?, że ludzie #!$%@? i nie kupują gzika.
@Kar98k

ja robię standardowo z:

1 kg sera białego, półtłustego
1 duży jogurt naturalny, może być śmietana 12 procent, kwaśna najlepiej
2 całe pęczki szczypioru, najlepiej poszatkowane jak kacapy na froncie
Pół cebuli białej, pół czerwonej, również poszatkowanej jak powyżej
Sporo pieprzu, ale wedle uznania
2 sprasowane ząbki czosnku, ja jeszcze dodaje trochę w proszku
Mleko na rozrzedzenie masy, ja dodaje około dwóch szklanek
Maggi w płynie, niektórzy absolutnie nie tolerują, ja