Wpis z mikrobloga

Picka day udany aczkolwiek mistrzem w tej kategorii nie będę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ciasto ładnie wyrosło, ale niepotrzebnie piekłem na środku piekarnika zamiast przy samej grzałce na górze. Dawno nie robiłem i wydaje mi się, że ten sposób byłby lepszy. Niemniej jednak były całkiem ok.

5 sztuk - wegetariańska, parmeńska, capriciosa, wiejska (cebula, mortadela, boczek, salami, pieczarki, oliwki) i jakaś tam jeszcze. Wszystko na własnej passacie pomidorowej.

Jedna wyszła bardziej jak pinsa. ( )

Do tego bułeczki i na słodko pasteis de nata, a moja zrobiła dyniowe cynamonki. Warto być gościem Krupiera. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krupgotuje #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #foodporn #jedzenie
Krupier - Picka day udany aczkolwiek mistrzem w tej kategorii nie będę. ( ͡° ͜ʖ ͡°) C...

źródło: dd

Pobierz
  • 9
@Krupier pizzę w piekarniku nie pieczesz na górze tylko na samym dole z maksymalną temperaturą ile piekarnik daje by mieć porządnie wypieczony spód a góra i tak się ładnie wypiecze
  • 0
pizzę w piekarniku nie pieczesz na górze tylko na samym dole z maksymalną temperaturą ile piekarnik daje by mieć porządnie wypieczony spód a góra i tak się ładnie wypiecze


@sberatel: jednak lepiej wychodzi pieczona niemal na samej górze. Dół mi się zrobi od nagrzanego kamienia. No i najlepiej na raty robić czyli najpierw sos i ser, a potem dodatki.
  • 0
@JustynM: w piekarnikach, które nagrzewają się do max 250-280 stopni tak niektórzy robią. Najpierw wrzucasz ciasto z sosem i serem (lub nawet bez sera) żeby się delikatnie przypiekło, a potem ładujesz dodatki i już pieczesz do końca. Chodzi o to by nie zjarać dodatków bo to by się mogło stać gdybyś od razu wszystko na raz piekł.

Tylko to dotyczy pieczenia na górnej półce, tuż przy grzałce. Jak pieczesz na środku