Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +21
Uwaga konkurs
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
Kupię dowolny, wybrany prezent na Mikołaja każdej osobie, która poda mi jakąś zaletę Minety Rajovicia (oprócz wysokiego wzrostu)
#mecz
źródło: 416dfff53e18b9d3eec9d369076a71cd31fa9c9e7bcee53db0990c11fb192167
Pobierz
SereneCipher +1
W jaki mało inwazyjny sposób zabić kogoś w książce? Że niby przypadek itp Bo pisze pisze i muszę się pozbyć typa i nie wiem jak.

To polecam ten wykład : https://youtu.be/TF3ksZcRa4s - PISM, państwowy think tank - jeśli to jest refleksja i myślenie osób które zawodowo się tym zajmują, to nie dziwie się, ze później dziennikarze / politycy i komentatorzy też myślą w kategorii średnio rozgarniętego licealisty.
Ten profesor ora ich tak kulturalnie, a oni nawet tego nie widzą i kiwają głowami.
I tak naszła mnie taka refleksja, ze ludzie zarzucają Bartosiakowi populizm, ale ten koleś na tle reszty to niemal Sun tzu, a z tych wszystkich obserwacji, mediów, polityki, komentatorów wyłania się bardzo prosty, wręcz prostacki sposób patrzenia na świat. Bogu dziekować, ze jesteśmy w Unii i może ścisła federalizacja jest jedyną szansą dla Polski, nie zasługujemy na więcej niż bycie województwem w UE jeśli to są nasze elity.
Wiem, wysryw, ale jakoś mnie zszokował ten "wykład" - i tak połączyłem jedno z 2gim. Słabość intelektualna naszych "elit", "ekspertów", "dziennikarzy" i ostatnia kampania i jej poziom.
#geopolityka #polityka #bartosiak
Jestem zwolennikiem federalizacji Europy ale to co jest nam proponowane nie ma nic wspólnego z federalizacją.
W federacji (patrz Szwajcaria czy USA) większe stany / kantony nie mają przewagi nad mniejszymi.
To co nam szykują to kolonizacja gdzie czeka nas rola Namibii w Cesarstwie Niemieckim.
Powiem nawet więcej, Namibia ma wyższy status bo dostała jakieś zadośćuczynienie