Wpis z mikrobloga

Nienawidzę święta zmarłych. Tego zbiorowego p-------a na punkcie strojenia grobów, korkowania się miast i całej tej zbolałej otoczki, polskiej martyrologii świąt smutnych, koniecznie w towarzystwie cierpiętniczej atmosfery. Czasu dla hipokrytoów co nie mają go przez cały rok na odwiedziny bliskich zmarłych ale na święto trzeba pokać jak się pamięta. Halloween złe ale pod każdym cmentarzem masz balony, popcorn, watę cukrową i wszystko jak na odpuście, a za dezaprobatę kultu tradycji w tym kraju, świętojebliwcy zakłamani jeszcze na ciebie naplują.

#swieta #patologiazewsi #patologiazmiasta #polska #zalesie
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@5KYN3T: ja lubię bo mam obiad u babci , mogę pokłócić się z rodziną ( to już ten poziom socjopatii że mnie to bawi ( ͡° ͜ʖ ͡°)) i co najważniejsze mogę wieczorem w samotności iść na groby.
  • Odpowiedz
@5KYN3T: 80% ludzi nie ma możliwości na smutek cały rok, bo musi mieć mózg na tyle zajęty innymi myślami, by móc pracować w kołchozach i innych pracach wymagających skupienia. Przeciętny człowiek to biedak. A skoro święto zmarłych daje trochę wolnego czasu, to można poświęcić chwilę na zadumę i przetrawić tłumione emocje. Strojenie grobów daje jakiś komfort psychiczny + jest okazją do spotkania się z rodziną.
  • Odpowiedz