Aktywne Wpisy
Artok +1862
niochland +1096
Oto pani Grażyna Boniecka. Szefowa fundacji Freedom-24, która odpowiada za ten POWAŻNY pozew wykop.peel na 1,5 miliona ziko, M. razem z panią Boniecką oczekują:
ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Pani Boniecka reprezentuje żonę Sebastiana M. który jest oskarżony o to, że spowodował spalenie żywcem trzyosobowej rodziny, a potem wyjechał (na wakacje) do Dubaju.
https://wykop.pl/wpis/77194285/majtczaki-pozywaja-wykop-pl-na-1-5-miliona-zlotych
ujawnienia "wszystkich numerów IP osób i danych osób logujących się na portalu, które ujawniały i udostępniały zdjęcia, które nie zostały opublikowane".
Pani Boniecka reprezentuje żonę Sebastiana M. który jest oskarżony o to, że spowodował spalenie żywcem trzyosobowej rodziny, a potem wyjechał (na wakacje) do Dubaju.
https://wykop.pl/wpis/77194285/majtczaki-pozywaja-wykop-pl-na-1-5-miliona-zlotych
#psy #zalesie #boldupy
PS: jak masz wątpliwości co do literalnego brzmienia przepisu, to lepiej
". Jeśli jasny, jednoznaczny nakaz rangi ustawowej, to nie. Natomiast jeśli w danej gminie jest dobrze skonstruowany pod tym względem regulamin utrzymania czystości i porządku na terenie gminy, to jak najbardziej art. 77 par. 1 kw w odniesieniu do nakazanych środków ostrożności ma zastosowanie.
Teraz możesz dopisać że nawet amstaffowi byś sprzedał kopa, to wykopki by bronili sebiksa i tego niewinnego pieska xD Z kim ja tu #!$%@? siedzę to ja nawet nie.
@forfame: E no k*rwa!!! Nie po to jadę za miasto, na łąkę, biegam, skaczę, robię pompki, żeby mi jakiś dzban z miasta z sierściuchem bez smyczy się wałęsał... Jak chce bez smyczy psa prowadzać, to niech se kupi działkę, ogrodzi i sobie pasa te swoje "psieci". Albo niech wraca do miasta, do parku, tam gdzie większość bez smyczy
Kiedyś widziałem jak do przypiętego na smyczy przed kawiarnią dupelka podbiegł puszczony wolno bullterier i mu rozszarpał jądra.
Co powiedział właściciel bullteriera?
"Normalnie się tak nie zachowuje. Ten mały musiał go jakoś sprowokować."
Dla porządku przytoczę treść art. 77 KW
§ 1. Kto nie zachowuje zwykłych lub nakazanych środków ostrożności przy trzymaniu zwierzęcia, podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1000 złotych albo karze nagany.
§ 2. Kto dopuszcza się czynu określonego w § 1 przy trzymaniu zwierzęcia, które swoim zachowaniem stwarza niebezpieczeństwo dla życia lub zdrowia człowieka,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny albo karze
Przypominam że op mówił o kopaniu a nie zwykłym zawracaniu uwagi. Oczywiste jest, że op jest w stanie kopać psy tylko gdy właściciel nie jest większy i silniejszy
Sam mam yorka którego odebrałem mojej ex patusiarze ale wychowałem go tak, że nie ujada i na spacerze idzie obok mnie albo pół metra przede mną, na smyczy oczywiście. Więc to co robi pies jest
"W orzecznictwie zwrócono uwagę również, że spełnienie warunku panowania nad zwierzęciem w stopniu gwarantującym bezpieczeństwo publiczne nie wymaga zawsze np. spacerowania z psem znajdującym się na smyczy lub w kagańcu"
(wyrok WSA w Gorzowie Wielkopolskim z 11.03.2020 r., II SA/Go 13/20)
"W doktrynie wskazuje się także, że chodzi w szczególności o doskonałe poznanie psychiki psa i uzyskanie bezwzględnego posłuszeństwa."
"Nie popełnia zatem wykroczenia z tego przepisu osoba, która znając psychikę swojego czworonożnego przyjaciela, prowadzi go w
Obecnie, gdybym psa miał, też samopas puściłbym go jedynie po lesie albo łące.
A debile bez smyczy laza, bo im tak wygodniej. Mozna scrollowac netka