Wpis z mikrobloga

Pieprze, mam już dość tego kłapania otworem gębowym wszystkich pseudoekspertów na temat kryzysu w branży IT. Tych bzdur już nie do się czytać. Najpierw miała mnie zastąpić sztuczna inteligencja a potem miały mnie objąć masowe zwolnienia. Jeden wykopek nawet wrzucił ostatnio krzywe popytu i podaży xD. O bezsensownych przepychankach pod tytułem kto czy lekarz ma lepsze życie niż programista już nie wspomnę.

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wszysci ci pseudoeksperci (nie tylko wykopki, ale również dziennikarze z money.pl czy innego bankiera) w tyłku byli, kupę widzieli, a się mądrzą.

#programowanie #programista15k #pracait
  • 65
@Krolik: kończe dyskusję z tobą bo jesteś ślepy, na wykresie jak byk spadek w rok z 20 mln odwiedzin do 8 milionów. To tak jakbyś na facebooku miał 200 mln kont userów i nagle zostaje 80 mln a 120mln kasuje konta. Masz na tacy podany powód wystarczy przestać unosić się ego i dodać 2 do 2, nawet dziecko z podstaówki zauważy widoczną korelacje. Po co cwaniakujesz zamiast przyznać się do porażki?
@peoplearestrange: imo dragan jest przewrażliwiony i nie słuchałbym go w 100% ale dałbym mu tak 50% kredytu zaufania w niektórych bo to jest mega ogarnięty życiowo i technicznie człowiek. Może nie będzie tak jak on to widzi "skynetu" czy apokalipsy, ale na pewno AI sporo namiesza
@nad__czlowiek: przecież na Facebooku też tak było, w epoce przed ChatGPT. Wszystkie serwisy społecznościowe mają swój czas świetności. ChatGPT pewnie też ma teraz swoje 5 minut dopóki większość ludków nie kapnie się jakie głupoty wypisuje. U nas najpierw wszyscy się rzucili testować, a teraz raptem kilka osób raz nas jakiś czas skorzysta i zwykle po to aby się przekonać że nadal to nie działa.

A co do SO, to ten serwis