Wpis z mikrobloga

@wojna: ale fakt faktem, że zawinił zachód. Zachodnie czołgi nie tylko dotarły za późno, a także szkolenia ich załóg były mocno opóźnione. Rosjanie trzymają tyły po za zasięgiem HIMARSa, a USA nawet kilku rakiet nie dało by sama możliwość ataku cofnęła Rosjan. Mobilnych systemów OPL też nie ma by coś zrobić z rosyjskim lotnictwem. Amunicji i systemów artylerii też nie dostarczono według pogrzeb.

Zaraz dwa lata wojny, a przemysł UE
  • Odpowiedz
@wojna: mnie tez spieszy jego wpis, hejtuje kontrofensywe za to, ze nie byla tak super jak w tamtym roku, a nie wspomina, ze rosja nie miala ani jednej takiej jak wczesniejsza, ani jak ta teraz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Nato robi wszystko by Ukraina nie przegrała, a Rosja nie wygrała.

@N331: Nato nie mówi jednym głosem.
Turcja gra o swoje.
UK i USA pomagają wyrównywać siły.
Niemcy i Francja czekają i po prostu przygotowują się by zająć teren Ukrainy gospodarczo pod etykieta "odbudowy" i uruchomić ponownie handel
  • Odpowiedz
  • 13
@kobrys13: nie wrzucaj UK obok USA, to obraża UK. Zobacz na dostawy "eskalacyjnej" broni. To UK jako jedyne państwo nie patrzy na USA, mają własną politykę. I wiele rodzajów broni "eskalacyjnej" przekazał przed USA jak czołgi i Storm Shadow. USA jest hamulcowym tej wojny. To USA "nie pozwoliło" zatopić okrętu Moskwa, bo nie wyrazili zgody by Nato przekazało rakiety przeciw okrętowe o wyższym zasięgu.

Wiesz czemu Ukraina chcę zdobyć właśnie
  • Odpowiedz
@wojna: Nie wiem jaki jest sens Twojego wpisu. Wyrwał akurat od tamtego roku wrzucął duzo defetystycznych wpisów. Nawet w czasie gdy reszta pisała z euforii po tej czy innej ucieczce Rosjan i była pewna kolejnego blitzkriegu.
  • Odpowiedz
@wojna: Ano Ja nadal kciuki trzymam za Ukraine, poki krymu nie odbiją i ruskich nie wygoniom w Europie nie będzie dobrze, w Polsce też nie.
Jak dla mnie NATO powinno tam wkroczyć lub powinniośmy nadać OGROMNE wsparcie i ogromnie je kontrolować by nie było łapówek/przekrętów. Super sprzęt ma trafić na front i super r------ć kacapów
  • Odpowiedz