0. Zeetexy i inne budżetówki odpadają. 1. Dębica raczej nie, bo o ile na śnieg może bym rozważał, tak na wodę miejską/ekspresówki już niekoniecznie. 2. Wszystko inne to ceny już od ok 450-550 za Fuldy, Kuhmo, Hankooki itp 3. Wysokie premium kosztuje powyżej 600-650zl, więc już chyba za dużo na moje potrzeby.
ale na ostatnim aucie miałem Nokiany i mi nie popękały jakoś strasznie, a ludzie narzekają, że po 2 latach jak śmietnik. u brata w sumie też popękały xD
@modzelem: na oponeo praktycznie wszystko jest z indeksem 95, więc wyboru dużego nie ma. Index V też jest w większości.
Fajnie, że mają dobre opinie, ale przy cenie w okolicach 680 za sztukę mam też Goodyeary i Conti, które są raczej lepsze. Hankooki tez stricte na mokrym i śniegu zajmują pierwsze miejsca w testach, więc nie widzę sensu dopłacać 500zł do kompletu, w którym nie widzę uzasadnienia
@hpiotrekh: faktycznie. Ja mam 16" na zimę. Nie spodziewałam się takiej różnicy w cenie u Ciebie. Te co wrzuciłeś mają dobre opinie. Od siebie polecę ze średniej półki uniroyal oraz kleber krisalp hp3 U mnie średnia półka to ok 350, LM005 440,conti 550
0. Zeetexy i inne budżetówki odpadają.
1. Dębica raczej nie, bo o ile na śnieg może bym rozważał, tak na wodę miejską/ekspresówki już niekoniecznie.
2. Wszystko inne to ceny już od ok 450-550 za Fuldy, Kuhmo, Hankooki itp
3. Wysokie premium kosztuje powyżej 600-650zl, więc już chyba za dużo na moje potrzeby.
Póki co najbardziej skłaniam się ku tym oponom, bo chyba najwięcej dobrych opinii słyszałem.
Hankook Winter i*cept RS3 W462 215/50 R17 95 V XL
Może macie jakieś swoje typy.
Jeżdżę niewiele, ale głównie po ekspresówkach, więc musi to się trzymać drogi.
Auto wziąłem z Goodyerami ale DOT16, więc nawet tego nie zakładam.
Wielosezony nie wchodzą w grę, bo ja od zawsze team 2 komplety + mam nowe letnie.
#motoryzacja #opony #samochody
zawsze jak zmieniam kupuję vredesteiny, nigdy mnie nie zawiodły, miałem letnie, zimowe i wielosezony i ostatecznie każde auto na nich ląduje:)
https://wykop.pl/wpis/68485483/firma-vredestein-powinna-sie-wstydzic-za-swoj-wyro
ale na ostatnim aucie miałem Nokiany i mi nie popękały jakoś strasznie, a ludzie narzekają, że po 2 latach jak śmietnik. u brata w sumie też popękały xD
teraz tylko mam p-zero letnie ale następny sezon raczej śmietnik
W necie mają dobre opinie.
Fajnie, że mają dobre opinie, ale przy cenie w okolicach 680 za sztukę mam też Goodyeary i Conti, które są raczej lepsze.
Hankooki tez stricte na mokrym i śniegu zajmują pierwsze miejsca w testach, więc nie widzę sensu dopłacać 500zł do kompletu, w którym nie widzę uzasadnienia
Nie spodziewałam się takiej różnicy w cenie u Ciebie.
Te co wrzuciłeś mają dobre opinie.
Od siebie polecę ze średniej półki uniroyal oraz kleber krisalp hp3
U mnie średnia półka to ok 350, LM005 440,conti 550