Aktywne Wpisy

Wykopaliskasz +74

Camuflash +5
#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?

#opony #motoryzacja #oponeo
@michals412: to zalezy od wielu czynnikow ale ogolnie z 3/4 sezony wytrzymają, jak nie n--------a 200kmh tym bravo
@TrisssMerigold
opony jakie moge polecic, takie budzetowki to imperial all season driver oraz goodride all season elite z-401. Mozecie tutaj kwiczec ze chinczyki itd. ale stosunek ceny do jakosci jest fenomenalny a opony spisuja sie bardzo dobrze. Moja matka miala imperiale zalozone na
Opony wielosezonowe raczej częściej trzeba wymieniać ze względu na szybsze zużycie pewnie co 2-4 lata.
@michals412: @TrisssMerigold Nie ryzykuj. Używam na nizinach. Na śniegu i błocie dobrze się sprawują, ale przy oblodzeniu - wyslizgana przez opony górka, trudno było się wdrapać. Opony nowe, założone w październiku, zdarzenie w grudniu. W górach zimówki.