Wpis z mikrobloga

#excel #office365 #programowanie Mam pewien plik excel ze sporą ilością funkcji i skryptów VBA które chciałbym udostępnić online z innymi użytkownikami. Niestety VBA nie działa w wersji webowej. Co mogę w takiej sytuacji zrobić? Jak udostępnić taki plik, aby inni mogli z niego korzystać z poziomu przeglądarki. Skrypty VBA muszą działać, aby miał ten arkusz w ogóle sens. Mam dostęp do pełnego Sharepoint i pakietu Office365 dla firm.
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@havocki: Nie będzie działać w wersji webowej i basta. Możesz wrzucić plik na SharePointa i poprosić ludzi, by zrobili sobie "Sync" (na górze jest belka z taką opcją). Doda im to skrót w Mój Komputer do tej biblioteki i będą mogli otworzyć plik jakby był na ich komputerze.
  • Odpowiedz
  • 0
@cohontes: to excel uszyty do potrzeb i sa funkcje w VBA ktore byc musza, rabaty, wysylanie mail, kopiowanie itp... na desktopie wszystko smiga idealo ale grupa moze byc sytuacja gdy ktos z teamu bedzie musial cos edytowac i najlepiej sprawdza sie zwyczajnie udostepnienie linka a nie szukanie pliku na dysku lokalnym
  • Odpowiedz