Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Teoretycznie tak, w praktyce rozwój współczesnej techniki i ukierunkowanie na to gospodarki sprawiło, że pierwszy raz w historii tak duża liczba kompletnie antyspołecznych, niemal autystycznych jednostek może zarabiać grube pieniądze jednocześnie cały czas pozostając intelektualnie na poziomie wycofanego nastolatka. Jeśli przyjąć, że w erze przedkomputerowej odpowiednikiem dzisiejszych chłopców z IT byli inżynierowie coś budujący, konstruujący itd., to oni musieli mieć i tak dużo lepiej rozwinięte kompetencje miękkie, umiejętności społeczne
  • Odpowiedz
10k netto to mega mało.

- Wynajem / rata + opłaty 3-4k
- leasing ok. 1k
- diva raz w tygodniu (wg Twojego przykładu 1,6k-2k)
- dobre jedzenie (np catering) + suplementy ok. 2k
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przegryw to stan umysłu, a nie portfela. Można mieć i 50k na rękę i być samotnym nolifem szukającym na aukcjach prestiżowego sznura, żeby się powiesić. Zwróć uwagę, że w każdym z punktów piszesz "można" - i tu tkwi problem. Można, gdy się chce, bo ma się do tego motywację. Przegryw tkwi w swoim s----------u i nie korzysta z tych możliwości, nawet jeśli są na wyciągnięcie ręki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a jakie to masz większe możliwości? Jeszcze divy to się zgodzę ale teraz i ciężko za pieniądze coś znaleźć. Jest tak samo jak bez pieniędzy tylko możesz mieć lepsze mieszkanie i lepszy samochód co samo w sobie nic Ci nie daje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: prawdę piszesz, ale mi szczerze mówiąc więcej dał pakiet luxmed (właśnie z roboty IT) niż same pieniądze. Jak trzeba to co tydzień ogarniam sobie konsultację telefoniczną (za darmola), w ten sposób leczę deprechę. Bez tego nie wiem czy dałbym radę pracować, a tak mam dobrze dobrane leki i żyję elegancko.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): @bezstronny_obserwator

No ok, w ten leasing to bym się nie pchał tak od razu. Zwłaszcza jak się mieszka w dużym mieście.

Wynajem/rata/opłaty - spokojnie w 3k się zmieści. Nie musi przecież mieć jako singiel 60m2 i 2-3
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @oonn32:

ciężko za pieniądze coś znaleźć

Ty mieszkasz w Holandii z tego co pamiętam i nie potrafisz się przełamać i znaleźć divy. W stolicy k#rwa prostytucji. To o czym my mówimy. No i jeśli przeliczasz te 10k zł na holandię to się zgodzę
  • Odpowiedz