Wpis z mikrobloga

Czy to normalne ze w moim otoczeniu tak ciezko znalezc kogos naprawde szczesliwego? Jedni narzekaja na kiepską pracę, szkolą się ale im to nie wychodzi. Inni z kolei prace mają bardzo dobrą, ale narzekają na zwiazek i brak dobrych relacji. Kolejni znowu żalą się że są samotni i odcieci od towarzystwa. Nie wiem czy to tylko moja banka, ale mi ciezko znalezc naprawdę pozytywnych ludzi w okolicy.

#zalesie #swiat #depresja #zwiazki
  • 10
@eskejper: i sam narzekasz na ludzi :) zamiast podchodzić z - entuzjazmem to może za duże słowo - ale może z pobłażliwością?
do życia, do swoich znajomych i przy okazji do siebie
  • 0
@heniek_8: @agacik92 Sam nie wiem co o tym myslec, moze jak magnes przyciagam do siebie takich ludzi. Jestem w zwiazku ktory z jakis powodow nie uszczesliwia mnie, a partnerka to wspaniala oddana kobieta ktora sama tez nie jest szczesliwa i mam wrazenie ze przeze mnie. Chcialbym tez byc szczesliwy.
@eskejper:
mało ludzi jest szczęśliwych, a ci naprawdę zadowoleni są, ale po zabiegu lobotomii
taka jest ludzka natura, żeby nie być zadowolonym, szukać lepszego, porównywać się z innymi
nic z tym nie zrobisz, to napędza postęp

ale zacząłeś przemówienie że inni ciągle narzekają
a skończyłes na tym, że to ty jesteś niezadowolony

więc pytam jaki jest prawdziwy twój problem?
  • 1
@agacik92: Dla mnie to bardzo zlozony termin i pewnie wiele rzeczy musi zostac spelnionych by czuc sie szczesliwy.

Zycie musi miec sens, musimy miec jakis cel. To samo dotyczy pracy, musimy ją lubić, musimy czuć że się w niej realizujemy. Powinnismy wstawac rano z usmiechem na twarzy, wiedzac ze to kolejny dzien w tej samej pracy ktora lubisz i ktora ma dla Ciebie jakies personalne znaczenie - dla niektorych moze to
@eskejper: ja generalnie jestem bardzo zadowolony z życia, mam kaskę, narzeczoną, znajomych i sobie robimy rzeczy „przerużne”.

Nie patrz pesymistycznie, bądź tą pozytywną osobą, szukaj szczęścia w małych rzeczach. Zwolnij tempo, popatrz na otaczający Cię świat. Poanalizuj to co się dzieje, pooglądaj ludzi siedząc i pijąc kawę gdzieś na mieście. Bez stresu, powoli.
B.....i - @eskejper: ja generalnie jestem bardzo zadowolony z życia, mam kaskę, narze...

źródło: IMG_3836

Pobierz
@eskejper nie trzeba lubic swojej pracy :P można lubic ludzi w pracy ale samej pracy już nie. Ważne by nie być monbingowanym czy inaczej złe traktowanym (z tym w Polsce ciężko bo często wymagają pracodawcy nadgodzin albo realnej pracy 8 h bez przerw, czy tez mało płaca i ledwo starcza na życie by je godnie przeżyć). Praca dla wielu ludzi jest narzędziem do osiągania innych celów jakie maja np. utrzymanie rodziny gdzie