Aktywne Wpisy

Krupier +65
Kiedy ostatni raz widzieliście u kogoś karton na chłodnicy? Ja jakoś parę dni temu, ale wcześniej to chyba już spokojnie z kilkanaście lat nic. Chyba ten patent odszedł w zapomnienie.
#motoryzacja #samochody
#motoryzacja #samochody
źródło: obraz
PobierzJak taka laska może być z takim dziadem? To nie jest fejk, bo znam tą osobę. Też, bez obrazy dla tego gościa, ale to nie jest jego liga. Ja wiem, że często kobiety w PL wyglądają lepiej, od swoich chłopaków. No ale kurde u mnie w firmie 40 letnia managerka (zresztą całkiem fajny m--f) ma lepszego chłopa.
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
Na korzyść laski przemawia jedynie to, że ona nie ma go nigdzie w zdjęciach, jest
źródło: IMG_6270
Pobierz

#programowanie #naukaprogramowania #postgresql
Hej. W jaki sposób w sql można sprawdzić, czy tablica A, która jest polem encji i w tabeli, zawiera przynajmniej jeden element z tablicy B?
czyli np. mam
CREATE TABLE profile( coupons coupon[] NOT NULL);
i teraz muszę ułożyć query, które zwróci wszystkie profile, które w tablicy mają co najmniej jeden element wspólny z tablicą porównawczą (zostanie przekazana jako argument w metodzie repozytorium)
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ale ogólnie robisz inner joina
Do OPa - zainteresuj się operatorami UNNEST i ANY.
Postgres wszystko potrafi - tym gorzej dla architekta debila XD
Tablica w relacyjnej bazie danych ma pewne zalety i ma też pewne wady, i naprawdę projektanci Postgresa to nie
Jak w tej tablicy są elementy słowników to zajebiście sie takie db skompresuje XDDDD po prostu pomieszanie dwóch koncepcji. Jakbys motocykl z samochodem chciał ożenić na siłę
Imho lepiej zrobic dwa pola primarytelno, secondarytelno ... i dump z reszta numerow.
Inaczej ciezko to bedzie dalej przetwarzac, a majac taka baze predzej czy pozniej bedzies ja migrowal, budowal na niej raporty itp
lezaloby
@programista15cm: co ciężko przetwarzać? Przecież po stronie aplikacj i tak w jednym i drugim przypadku będziesz mieć to zamapowane na jakąś listę
Głównie w firmach.
nie czaje po prostu po co te listy robic na sile zamiast bezposrednio do zmiennej sie odnosic.
Albo ladowac obiekty bezposrednio z rekordow