Wpis z mikrobloga

@Oswiadzczam_ze_skonczylem_13_lat: Jakby przeliczyć na laktozę, jest jej grubo poniżej 0,5 Blg. A reszta mleka hmm... zniknęła w czasie zacierania i nie wnosi nic do smaku czy aromatu. To takie trochę sciencebeer ;)

W składzie jest mleko w proszku, to wystarczająca informacja pod względem prawnym.
  • Odpowiedz
@zachwiej: Nie ma się o co bać, papryczka nie ma wykręcać paszczy (choć i taką wersję chciałoby się kiedyś zrobić) tylko dodawać nieco pikanterii finiszowi. Zresztą takie Mulato czy Chipotle można wręcz żuć w całości ;)
  • Odpowiedz
@zachwiej: Nie mnie porównywać go do innych piw w tak wyjątkowym i zróżnicowanym stylu...

Może więc hasłowo (specjalnie otworzyłem odlaną z tanka butelkę): chmiel (głównie tropiki i sosna), ciemne owoce (wiśnie?), a-----l, delikatne nuty palone i kakaowe, wędzonka... treściwe, oblepiające, wiśnie w likierze, karmel, paloność, zaznaczona acz krótka goryczka, posmak pikantny i rozgrzewający.

Pytanie zdecydowanie retoryczne ;)
  • Odpowiedz