#piwowarstwo
Którą gęstwę lepiej zachować?
1) NZIPA 12, drożdże z saszetki, gęstwa (będzie) pobrana dzisiaj
2) AIPA 16, drożdże z gęstwy z powyższej dwunastki, gęstwa będzie pobrana za 2-3 tygodnie
Generalnie - lepiej żeby dłużej poleżała, ale z dwunastki i z "młodszych" pokoleń, czy żeby krócej leżała, ale z szesnastki i "starszych" pokoleń? Czy w takiej sytuacji w zasadzie bez różnicy?
A, no i w ogóle jest sens zachowywać gęstwę, jeżeli postoi
Którą gęstwę lepiej zachować?
1) NZIPA 12, drożdże z saszetki, gęstwa (będzie) pobrana dzisiaj
2) AIPA 16, drożdże z gęstwy z powyższej dwunastki, gęstwa będzie pobrana za 2-3 tygodnie
Generalnie - lepiej żeby dłużej poleżała, ale z dwunastki i z "młodszych" pokoleń, czy żeby krócej leżała, ale z szesnastki i "starszych" pokoleń? Czy w takiej sytuacji w zasadzie bez różnicy?
A, no i w ogóle jest sens zachowywać gęstwę, jeżeli postoi
#piwowarstwo