✨️ Obserwuj #mirkoanonim Jako że we wszelakich symulatorach często lubiłem latać dronami, to też tak sobie pomyślałem, że chętnie nabyłbym takiego, ale już w prawdziwym świecie.
Kompletnie nie interesują mnie zabawki dla dzieci, którymi polatam tylko przez kilka minut w bliskiej odległości. Zależy mi przede wszystkim na dłuższym i dalszym lataniu - i to głównie poza zasięgiem swojego wzroku. Na pierwszy rzut oka DJI Mini 3 Pro RC wydaje się być ku temu atrakcyjną pozycją.
Jako że jeszcze nie miałem doświadczenia z prawdziwymi dronami i obowiązującymi w naszym kraju przepisami, to chciałbym się Was zapytać o rzecz kompletnie podstawową, która raczej przesądzi o moich dalszych decyzjach.
Czy jeżeli chciałbym latać takim dronem poza zasięgiem wzroku (dajmy 1-3km ode mnie) w małym mieście, gdzie na mapie nie widzę aby obowiązywały jakieś strefy, to mogę to robić bez posiadania jakiejkolwiek licencji? Czy może jest to kategorycznie zabronione?
Jako że we wszelakich symulatorach często lubiłem latać dronami, to też tak sobie pomyślałem, że chętnie nabyłbym takiego, ale już w prawdziwym świecie.
Kompletnie nie interesują mnie zabawki dla dzieci, którymi polatam tylko przez kilka minut w bliskiej odległości.
Zależy mi przede wszystkim na dłuższym i dalszym lataniu - i to głównie poza zasięgiem swojego wzroku.
Na pierwszy rzut oka DJI Mini 3 Pro RC wydaje się być ku temu atrakcyjną pozycją.
Jako że jeszcze nie miałem doświadczenia z prawdziwymi dronami i obowiązującymi w naszym kraju przepisami, to chciałbym się Was zapytać o rzecz kompletnie podstawową, która raczej przesądzi o moich dalszych decyzjach.
Czy jeżeli chciałbym latać takim dronem poza zasięgiem wzroku (dajmy 1-3km ode mnie) w małym mieście, gdzie na mapie nie widzę aby obowiązywały jakieś strefy, to mogę to robić bez posiadania jakiejkolwiek licencji?
Czy może jest to kategorycznie zabronione?
Z góry dzięki! :-)
#drony
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Online za darmo zrobisz A1/A3 które dają ci duży wybór dronów ale w zasięgu wzroku no i zakaz latania nad zgromadzeniami np.