Aktywne Wpisy
Lewusx +70
Siemanko.
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
Sobotnie selfie w lustrze specjalnie dla chudych szczurków i ulanych stulejarzy żebyście mogli napisać mi coś niemiłego w komentarzu.
Pozdrawiam słodziaki.
#
apfi +6
Czy gotowanie ma sens w rachunku ekonomicznym? Przykładowe spaghetti: puszka 800g kosztuje 1,69 euro, a ten proszek i makaron 500g = 1,88€. Kupuję zazwyczaj gotowe puszki w dyskontach i patrząc na ceny nie wydaje mi się, że oszczędzałbym gotując samemu.
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
aaaaa
- Tak, gotowanie pozwala oszczędzić 44.8% (264)
- Gotuję głownie dla smaku, bo te gotowe są takie se 45.2% (266)
- Gotowanie to bezsens #teamgotowepuszki 10.0% (59)
Mianowicie przeprowadziłem się na inne mieszkanie (wynajem) i mam podpisaną umowę z netią na jeszcze rok. I na tym nowym mieszkaniu zarząd spółdzielni nie zgadza się, żebym sobie podpiął tam netie. Przyłącze światłowodowe jest w całym pionie, natomiast trzeba by było puścić w jakimś korytku kabel do tego mieszkania które wynajmuje i to konkretnie na to nie zgadza się spółdzielnia. Zgodę właściciela mieszkania mam ale co z tego skoro klatka to część wspólna. Chłop który ma najwięcej do powiedzenia w tym zarządzie spółdzielni to totalna parówa i cham, wiem bo właśnie z nim rozmawiałem przez telefon. Stwierdził, że on się nie zgadza ponieważ klatka była remontowana dopiero co (kilka lat temu tak na prawdę ale nadal świeżo i elegancko wygląda bo nikt nie poniszczył) i z tej racji, że klatka jest po remoncie to on się nie zgadza na żadne wiercenie dziur w ścianach na klatce. Jak on się nie zgodzi, to i inna osoba z zarządu się nie zgodzi - wiem bo z tą osobą rozmawiałem i mi powiedział chłop, że jego zdanie jest takie jak janusza - co powie janusz to i on powie. Z tego co mi wiadomo to w zarządzie są trzy osoby, z trzecią jeszcze nie rozmawiałem ale to jest taka sąsiadka z którą mam bardzo dobre relacje. Co robić? Potrzebuje światłowód na mieszkaniu i to jak najszybciej. Janusz powiedział, żebym do nich pismo wystosował, ale ja już wiem, że to i tak nie przejdzie. Jak ewentualnie uargumentować takie pismo, co zrobić, żeby przekonać janusza? Janusz jest bardzo chamski i uparty, ciężko się z nim rozmawia.
#wynajem #sasiedzi #netia
Ewentualnie w ościeżnicy drzwi.
A dziurę potem zalepić czymś i pomalować pod kolor ścian to nawet nikt nie zauważy.
@NokiaLumnia: Ale kto ich o tą zgodę pytał? Skoro Netia jest w pionie to musi mieć umowę ze spółdzielnią, a zapewne w umowie jest zapis, który pozwala im realizować przyłącza indywidualne.