Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy po wymianie procesora AMD na nowszy mogą być jakieś komplikacje z systemem windowsa 11 np w grach? W sensie, czy muszę go formatować czy coś zmieniać? Bo słyszałem ale mowa o płycie głównej, że wtedy należałoby wykonać format systemu.
#pytanie #komputery #pcmasterrace

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim zalezy, jak wymieniasz z jakiegoś quad FX na ryzena am5 to bym sfroamtowal tak o dla zasady, ale jak wymieniasz np z R5 3600 na 5700x to nie ma problemu raczej.

Personalnie robię formata co rok, więc nie borykam się z takimi problemami, i polecam gorąco formatować systemy (dyski z danymi odłączał I formatuje sam systemowy)
  • Odpowiedz
@Retsew: brzmi jak straszna bzdura, ja nie formatowałem windowsa od 5lat zmieniałem w tym czasie 2x GPU i CPU. Zero problemów. Ludzie sami psują systemy, a co ma zmiana hardware do systemu?
  • Odpowiedz
  • 0
@bonus czasami po zmianach np płyty głównej zostają stare sterowniki chipsetu, tak samo ze sterownikami od GPU ITP, wiadomo, że DDU rozwiązuje sprawę, ale jednak ja osobiście nie mógłbym siedzieć na systemie który ma dłużej niż rok, półtora, dyski z danymi mam i tak osobne, więc tylko instaluje aplikacje z listy wygenerowanej chocolatey, całość włącznie z konfiguracją może z 1 dzień zajmuje. Nie ma jakichś super rezultatów dzięki temu, ale zawsze
  • Odpowiedz