Aktywne Wpisy
Piotrek7231 +103
#mecz #stadionowejedzenie #pilkanozna #jedzenie #ligagrecka
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Koupes (smażone na głębokim tłuszczu mielone mięso z cebulą) Ethnikos Achna 3 euro (13.04pln)
Ocena
- 1 49.1% (665)
- 2 5.2% (71)
- 3 3.9% (53)
- 4 4.8% (65)
- 5 37.0% (501)
spinor +32
#usa nowa pani prezydent, a trump spędzi emeryture w pierdlu
Mirki,
mam 22 lata, matura zwłaszcza z przedmiotów ścisłych dobrze zdana i chcę iść na studia na informatykę i zastanawiam się czy warto je kończyć na "poważniejszej" uczelni w dużym mieście czy równie dobrze mogę je kończyć w uczelni o mniejszej renomie w średnio-małym mieście w którym obecnie mieszkam. I czy opłaca się iść na studia zaoczne zamiast dziennych czy stracę możliwość spotykania się w kołach zainteresowań i ogólnie znacząco zniweluje kontakt z innymi studentami chyba że są jakieś inne minusy bądź plusy.
#studbaza #it #pracait #studia #informatyka #kariera #rozwoj #programowanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
1. "renoma uczelni" to pojęcie, które mocno się zdezaktualizowało.
2. zdecydowanie zaocznie i pracować w branży.
UW, PW, AGH, PWr
Z prywatnych PJATK
@mirko_anonim: zalezy. Jesli powazniejsze miasto to Londyn, Berkley czy chociazby Zurich to tak. Jesli powazne miasto to Warszawa czy inny Poznan to bez roznicy
I tak będziesz musiał przechodzić przez taki sam proces rekrutacji, co człowiek po renomowanej uczelni. I tak najwięcej nauczysz się z kursów.
@programista15cm: ja jak rekrutuję ludzi to zdecydowanie przychylniej patrzę na kandydata po dobrych studiach. Daje mu lepszą ofertę kasową a tych po bootcampach/samoukach itd. to nieźle magluje. Często ich odrzucam bo nieźle płacimy a chcemy najlepszych. Ale trzeba przyznać, że bardzo często ci po dobrych studiach są dobrzy.
@acpiorundc: ziom, 7 lat temu nei bylo bootcampow, to skad wezmiesz seniora 7lat expa po bootcampie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@programista15cm: miałem w pracy 3 gości z PWR, 2 z PW, 4 z PJATK. Kasa w firmie się skończyła i po jakimś czasie "startupu" trzeba było wywalić ludzi. Przyszedł zarząd średnio techniczny i wywalił wszyskich najsłabszych jacy wg. nich byli i polecieli wszyscy z pjatk. To może nie jest prawidłowość ale jakoś tak dziwnie się złożyło.
@mirko_anonim: powiem inaczej, nie warto kończyć niczego co nie jest na górze tego rankingu (70+):
https://2023.ranking.perspektywy.pl/ranking/ranking-studiow-inzynierskich/informatyka-inz
lub ew. top3 z