Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy obecnie nawet jak ktoś ma dostać od rodziców mieszkanie na studia to lepiej niech biorą na siebie? Żeby później nie spalić sobie możliwości przy rozdawnictwie jak do bk2.
#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja bym brał na siebie - mieszkając w mieszkaniu rodziców nadal jesteś od nich zależny, kontrolują cię w jakiś sposób, mogą mieć inną koncepcję na gospodarowanie nieruchomoscia (niechęć do daleko posuniętych zmian w układzie mieszkania, brak zgody na kredyt pod zastaw mieszkania itp.), a i w razie jakiejś kłótni z nimi jesteś bardziej uległy.

Ja już się sparzyłem na układach z rodzicami i nawet jak mi coś oferują to
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @PfefferWerfer: @WarwaraBasia
Słuszna uwaga, jednak z góry mogę napisać, że o to się nie obawiam
Nie będzie problemu z robieniem czegokolwiek w nim.
Jedynie chodzi o to, żeby nie dać się zrobić i później stracić gdy inni będą kosztować. Tylko za to, że zamiast przejadać wszystko woleli oszczędzić. Bo obecnie najlepiej nic nie mieć, przykład do bk2 już bym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: No ja się nie zakwalifikowałem bo kupiłem 1,5 roku temu kawalerkę więc w tym roku musiałem brać na wyścigi już docelowe 4-pokoje na zwykły kredyt bo inaczej nigdy nie kupię. Jak będzie gotowe, to kawalerka idzie na złom i p------ę serdecznie rynek nieruchomości.
  • Odpowiedz