Wpis z mikrobloga

kandydatem do koalicjanta PiS

@d_garm: chyba koalicja obywatelska, ktora glosuje tak samo jak pis. Prosze porownaj glosowania nad kazdym socjalem, BK2, 800+, 13 emerytura itd.

Konfa nie dość że ma najgorszy
  • Odpowiedz
wiesz, ze to dziala tylko w konfederacji? xD

Cala reszta ma powiedziane jak glosowac i tak glosuje.

@93michu93: Bo jako obywatele głosujemy w większości na listy, a nie na ludzi i ich później z kadencji nie rozliczamy. Nie ma spotkań w okręgach, nie ma wywieranej presji od wyborców. To też musimy zmienić, a to zacznie się od świadomego głosowania na swojego przedstawiciela.
  • Odpowiedz
Bo jako obywatele głosujemy w większości na listy, a nie na ludzi i ich później z kadencji nie rozliczamy. Nie ma spotkań w okręgach, nie ma wywieranej presji od wyborców. To też musimy zmienić, a to zacznie się od świadomego głosowania na swojego przedstawiciela.

@CultedelaRaison: no to co to za bezsensowne gadanie glosuj na czlowieka, a nie na liste xD
Co sie zmieni w tej kadencji? Zaglosujesz na czlowieka i
  • Odpowiedz
Głosując na konfederację głosujesz na PiS, bo ich koalicja jest więcej niż pewna

@KotBojowy: jeszcze wam się to nie znudziło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@93michu93 tylko na innych listach szury się zdarzają, a Konfederacja cała składa się z szurów. Jeżeli konfa to gorsze PO (bardziej debilny program) z ryzykiem, że spiknąć się z PiSem to wybór jest jasny... Każdy tylko nie PiS i Konfa.
  • Odpowiedz
Jeżeli konfa to gorsze PO (bardziej debilny program)

@d_garm: ale ty czytasz co piszesz? Wiesz jak przebiegaly glosowania nad kazdym socjalem? WIesz kto byl za waloryzacja 500+? Kto chcial ja robic od razu po glosowaniu, od czerwca chyba? WIesz kto chcial kredyt 0% zamiast 2%, a dodatkowo doplaty do wynajmu?

Co my w ogole porownujemy? Plujecie na Pis, a PO sie niczym nie rozni, dalej bede bron Pis PO jedno
  • Odpowiedz
@GwaltowneWypaczenieCzasoprzestrzeni: Mireczku, nie ma na co się źlić - bycie skrajnym centrystą najczęściej oznacza zdrowy dystans, wbrew temu co mówią. Skoro taki masz to nie słuchaj p---------a innych o byciu przystawką jednych czy drugich, bo to Ci odbierze ten dystans, którego nie mają tacy doradcy. Po prostu zastanów się co dla Ciebie najważniejsze i tak zagłosuj. Pozdro!
  • Odpowiedz
@Eldir: Dlaczego mam ci pokazać ? Czemu nie chcesz wejść na strone internetową i sobie przeczytać ? Dlaczego jak debilowi wszystko tobie trzeba pokazywać ? Ty mi pokaż program twojej PO.
  • Odpowiedz
@dune: po k---a nie ma żadnego programu xD konfa rzuca tylko hasła bez pokrycia, a szczegółów brak, chcą obniżyć podatki, a powstałą dziurę budżetową załatać czym? - brak odpowiedzi, już sami się przyznają, że chwytliwe hasła były szykowane na potrzeby przyciągnięcia plebsu, a nad ich "możliwym" wykonaniem będą się zastanawiać "w razie" wygranej. A i nie ciśnij mi po PO, bo nie jestem za nimi, też byłem za Konfą, ale
  • Odpowiedz