Wpis z mikrobloga

@Upssy: klasyczna cancel culture, chlop przez ostatni rok zrobil ogromny progres pod opieka specjalistow, staral sie, byl dobrym kumplem, ale wystarczylo sie dowiedziec co robil 3 lata temu i trzeba go usunac z zycia aby wszystko poszlo na marne i nie mial szansy na poprawe
  • Odpowiedz
@xVolR: Normalnie. Niektórzy odróżniają przyjaźń od wieloletniej znajomości, nawet tej koleżeńskiej. To, że znam jakiegoś kumpla 10 lat, nie znaczy, że podzielę się z nim mocno prywatnymi rzeczami, ani że on ruszy mi z pomocą, kiedy będę tego potrzebował.
  • Odpowiedz
jak można z kimś 10 lat spędzać i go nie nazwać "przyjacielem" xD

@xVolR: a to jakiś obowiązek? Nawet swojego rodzeństwa czy kuzynostwa w większości przypadków by się tak nie nazwali, a jednak znacie się dłużej niż 10 lat. W pracy też się ludzi zna długo, szczególnie jak ktoś się "zasiedzi", ale raczej nie powie, że ma w pracy samych przyjaciół, bo się długo znają
  • Odpowiedz
@xVolR: no ja z bratem też dużo czasu spędzałam, przez 5 lat miałam koleżankę z którą grałyśmy dzień w dzień, ale nadal żadnej z tych osób nie zwierzałabym się z rzeczy, o których rozmawiam z przyjaciółkami. Z którymi notabene spędzam mniej czasu xD Można być dobrym znajomym, spędzać ze sobą dużo czasu ale właśnie np. tylko grając albo w pracy i to tyle, żadna dalsza więź się nie musi zawiązać
  • Odpowiedz
@jppwt: ale to nie jest forced praca z ludźmi z którymi czas musisz spędzać, tylko projekty które głównie polegają na rozmowie z tą osobą i nikt ich do "współpracy" nie zmusza xD nie wiem jak można odbyć tyle rozmów z kimś i sie jakoś nie zbliżyć (a again, to nie sytuacja jak z rodziną że chcąc nie chcąc musisz z nimi przebywać), chyba że Sitek sie zesrał że gargmel to
  • Odpowiedz
dlaczego on jest oburzony że 25letni chłop jest z 17letnia laska? xddd

@zbigniew_wodecki: bo ten 25 letni chłop go okłamał oraz wcześniej deklarował publicznie, że to p------e gdy dorosły facet umawia się z nastolatką - było to nawet w jego wideo o instruktorach podrywu czy jakoś tak.
  • Odpowiedz
@xVolR:

jak można z kimś 10 lat spędzać i go nie nazwać "przyjacielem" xD

Jak masz 10 lat to może to rzeczywiście być dziwne, ale na tej drodze jaką jest życie człowiek przebywa z wieloma osobami dłużej niż 10 lat i większości z nich nie nazwałby przyjaciółmi. Nic niezwykłego.
  • Odpowiedz