Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#mikrokoksy
Ma jakies znaczenie dla budowy masy miesniowej fbw/split w kalistenice? Robie podciaganie, dipy, bulgarian squats, zurawie.
Nie czuje sie zmeczony ale taki trening trwa okolo poltorej godziny jesli chce go zrobic poprawnie technicznie i zachowac duza objetosc. Moge zrobic 45min ale kosztem ilosci powtorzen bo przerwy beda krotsze. Lepiej podzielic sobie trening na A podciaganie dipy B nogi i robic wiecej powtorzen z dluzszymi przerwami czy trening fbw z powtorzeniami w dol?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zależy od człowieka, w przypadku krótszego odpoczynku coś co dla jednego będzie już kardio dla drugiego wciąż będzie treningiem siłowym. Jak zależy Ci na czasie to może spróbuj wymieszać push/pull z krótszym odpoczynkiem, tzn. podciąganie, krótszy odpoczynek, dipy, krótszy odpoczynek, podciąganie, itd. Trening będzie krótszy, a czas pomiędzy poszczególnymi seriami podciągnięć i dipów stosunkowo długi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Sorry za dwa posty, za późno na edit. Przypomniało mi się, że na reddicie w BWF polecali łączenie tych ćwiczeń, które Ty wykonujesz, właśnie w serie z krótszymi odpoczynkami by oszczędzić na czasie:
1) Podciąganie + przysiady
2) Dipy + żurawie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm cwiczenia z wlasna masa tak nie zyluja ale zapomniale dopisac o co mi dokladnie chodzi. O zwiekszenie objetosci w splicie i skrocenie czasu treningu do 45min. Wtedy robilbym gore 2 x w tyg i dol 2 x w tyg ale dzieki splitowi moglbym dolozyc serii. Ma to sens czy lepiej jechac fbw 2/3x w tyg ponad godzine nie do upadku?

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Na początku na pewno może być słabiej bo to dość drastyczna zmiana kondycyjna. Ze 2 tygodnie na pewno możesz poświęcić by zobaczyć czy Ci to siądzie :) Teoretycznie, nie licząc core, atakujesz odrębne grupy mięśniowe. Przy przerwach po 2min w 5 seriach tych 4 ćwiczeń powinieneś się zamknąć w godzinie. Zwiększenie ilości serii nie zawsze przekłada się na hipertrofię, czasem jedyne co zyskasz to dodatkowe zmęczenie. Na Twoim miejscu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Zarrakash dzieki za pomysl, wyprobuje. Wydaje mi sid ze 5 serii to nie jest duzo na jedno cwiczenie. Bardziej skupiam sie na ilosci powtorzen jak najwiekszej przy nienagannej technice. Czasem robie mniej powtorzen na rzecz techniki ale serii zawsze 5. Co do ciezaru to nie moge, zaczalem trenowac terapeutycznie bo mam wiele kontuzji, ktore uniemozliwiaja mi cwiczenie z ciezarami. Jestem na poczatku drogi do powrotu na
  • Odpowiedz