Aktywne Wpisy

Solidly +1440
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
ab_ovo_usque_ad_mala +820
Nie wiem czy jest większe złodziejstwo niż brak indeksowania progów podatkowych o wskaźnik inflacji. Przecież to coroczna podwyżka podatków, o której się w ogóle nie mówi. Jeśli skumulowana inflacja od czasu covida wynosi około 50% to można założyć, że o tyle w ciągu tych lat powinny zostać podniesione kwoty wpadające w pierwszy i drugi próg.
#oszczedzanie #ekonomia #podatki #polska
#oszczedzanie #ekonomia #podatki #polska
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzJak może teraz w ONZ obrażać nas od ruskich onuc patrząc na wcześniejszą wypowiedź i znając Jarosława?
@takJakLubimy: a mówił kto był zamachowcem? Sam sugeruję że tam był zamach ale nikt z kręgu PO ani ruskich o nim nie wiedział.
@aarahon: Cały wschód jest przekonany, że to był zamach.
Poczytaj komentarze po filmem.
@oydamoydam: ja też jestem za tym że to był zamach. Tylko że nie zorganizowali go rosjanie ani nikt z kręgu PO.
Cmentarze są pełne pilotów którzy o----------i o jeden raz za dużo. Tylko tym razem trafiło na bardziej medialny samolot.
Ich po prostu nie powinno tam być. A mimo to byli i próbowali lądować.
A wysokościomierz i brak ogarnięcia tego że jest dolina przed lotniskiem to tylko i wyłącznie wina słabego breffingu przed lotem.
@aarahon: te lotnisko nie jest zapisane w bazie systemu i każdy samolot tam ładujący jest ostrzegany o uderzeniu w ziemię i normalne jest ignorowanie tych ostrzeżeń a nawet je wyłączanie (jest dobrego dedykowany fabryczny przycisk),
Tylko oczywiste, że wymogiem jest ładowanie z widocznością i ignorować czy wyłączyć komunikaty można tylko wtedy gdy się widzi lotnisko własnymi oczami,
Oni
@SpalaczBenzyny: na ścieżce podejścia czy mają właściwą trajektorię żeby wylądować prosto na pasie? Bo z tego co pamiętam byli właściwie ustawieni a wysokość mieli kontrolować sami, a sam przyznałeś że powinni je widzieć. a nie widzieli. Dobrze wiedzieli że nie maja widoczności a mimo to schodzili, komputer wyliczył spotkanie z