Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +11
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
UsmiechnietyAnon +24
#f1
Przeglądam sobie układ toru na najbliższe GP i jedna rzecz mnie zaciekawiła.
Jak rozwiązana jest kwestia tego skrzyżowania które oznaczyłem na grafice? Światła, zasada prawej ręki? Przecież oni tam pędzą i mają się nagle zatrzymywać? Jak tam nie dochodzi do wypadków?
Przeglądam sobie układ toru na najbliższe GP i jedna rzecz mnie zaciekawiła.
Jak rozwiązana jest kwestia tego skrzyżowania które oznaczyłem na grafice? Światła, zasada prawej ręki? Przecież oni tam pędzą i mają się nagle zatrzymywać? Jak tam nie dochodzi do wypadków?
źródło: Japan_Circuit
Pobierz

Daleko od domu - A Million Miles Away
Film biograficzny o imigrancie z rolniczej rodziny, który ma marzenie zostania astronautą.
Ten film nie jest doskonały, wręcz już go wkładałem między średniakami, bo nie wybija się ani aktorsko ani fabularnie. Jest przewidywalny, jest tani, źle zmontowany (nie widać tego wielkiego poświęcenia) a nawet tanio zagrywa uczuciami widza ale mimo wszystko przyjemnie się go ogląda, jest zabawny i mądry. A lubię polecać mądre filmy o życiu.
Reżyseria: Alejandra Márquez Abella
dramat, biograficzny
IMDb: 7.4/10
https://www.imdb.com/title/tt21940010/
https://upflix.pl/film/zobacz/a-million-miles-away-2023
P.S. Taka meksykańska rodzina pojawiła się ostatnio też w Blue Beetle ale film jest jeszcze bardziej sztampowy i absolutnie nie angażujący oraz spóźniony o dekady… tylko meksykańska babcia na plus :)
źródło: amilion
Pobierzźródło: la-maman
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@WLADCA_MALP: oprócz tego ludzie
@WLADCA_MALP: O cholera, rzeczywiście. Przepraszam i pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)