Wpis z mikrobloga

@michal-: klub miłośników pizzy przyszedł na wykop ;d

@Jasik123 piękna picka. Fajnie by było taką robić, aczkolwiek szkoda mi kasy na tak drogi piec :f Kupiłam ferrari i klasyczna wychodzi zajebista (naan bread itp też ;d).
  • Odpowiedz
@Jasik123 jest jakiś powód dzielenia na kulki przed TK? Mam wrażenie ze powszechniej dzieli się po, ale wyszło ci pięknie, szczególnie jak na Polselli – więc stwierdziłem, że dopytam
  • Odpowiedz
@Jasik123: ale jak drożdży 0,8g? Na kilogram mąki nie używasz nawet grama drożdży? Pytam z ciekawości, bo z reguły w przepisach jest 25-30g na pół kilo mąki.
  • Odpowiedz
@Jasik123: 0,8g to całkiem mało jak na 1kg. @isomalta W zeszłym tygodniu byłem na warsztatach w Neapolu (Mammina przy galerii Umberto)... piec to absolutna podstawa, nawet kiedy ciasto ci do końca nie wyjdzie
  • Odpowiedz