Wpis z mikrobloga

O ja pierd*le byłem we Wrocławiu kilka dni i myślałem, że z tymi Ukraińcami tam to trochę wyolbrzymione. Na ulicy to ciężko nasz ojczysty język usłyszeć no chyba, że ojczystym we Wrocławiu jest ukraiński XD
#wroclaw
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niki_niki: To nie podsłuchuj :)

Serio tylko Polacy jako naród są tacy smutni i przykrzy XD
Ktoś gada źle po angielsku? Nikt mu nie zwróci uwagi tylko rodak.
Ktoś za granicą potrzebuje pomocy? Każdy pomoże, ale rodak ci wbije nóż w plecy.
Ktoś gada przez telefon/nagrywa głosówkę? Każdy ma w dupie, tylko
  • Odpowiedz
@Ka4az:

Chyba logiczne, że nie drę mordy do tego telefonu i w autobusie/restauracji czy innych publicznych miejscach nie nagrywam głosówek. DRAMAT.

A topic jest o Ukraińcach co drą mordę, nie interesuje mnie co robisz w swojej
  • Odpowiedz
@MirexPL: ja jestem osobą rodowitą z Wrocławia i tego nie potwierdzam. Fakt, część ludzi tu to potomkowie przesiedleńców ze wschodu, ale nie są to "tu sami kresowiacy głównie" jak napisaleś. Więcej jest ludzi z centralnej Polski, jak kieleczczyzna, okolice Łodzi, Warszawy czy Wielkopolska.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara Głównie. ???? Są osoby inne ale głównie kresy doucz się zanim zaczniesz p-------ć głupoty. Ja wiem, że nie ma czym się chwalić. Widać, że gimbus, który nawet nie widział filmu Kargula i Pawlaka. Tam fajnie jest pokazane skąd głównie przybysze. Szkoda, że ludzie z Wielkopolski mówią na was, że macie mentalność ze wschodu. Kresowiacy
  • Odpowiedz
@MirexPL: "Głównie. ???? Są osoby inne ale głównie kresy doucz się zanim zaczniesz p-------ć głupoty" Nic nie rozumiem z tego zdania, może to Ty powineneś się douczyć jak je poprawnie konstruować?

Człowieku, ja nigdy w gimnazjum nie byłem ;) I nie wiem co mają "Sami Swoi" do faktów skąd ludzie przyjezdzali, ja nie czerpię swojej wiedzy z filmow komediowych, tylko z książek. Moj dziadek był z Wielkopolski, a moja babcia
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara @MirexPL

Dajcie jakieś statystyki albo skończcie pluc jadem na podstawie jakichś g---o urojonych informacji.

Wasze widzi mi się i przeczucia mają się nijak do rzeczywistości. Tak jest zawsze w każdym przypadku. Wnioski można wyciągać tylko na podstawie statystyki - duże ilości danych, zredagowanych w jakiś sensowny sposób.
  • Odpowiedz
@pasta_alla_carbonara zaledwie albo i aż. Dziwne , że do dziś się mówi Wrocławskie kresy, także skończ bredzić. Mentalność nie zniesienia się. Was i tak nikt nie lubi ani w opolskim ani wielkopolskie. Malinowe nosy
  • Odpowiedz