Wpis z mikrobloga

@Czesterek: A może po prostu wybierz się do psychologa / terapeuty na konsultacje i opisz problem? Zamiast pytać na wyk0pie xd
Konsultacje psychologiczne też temu służą ;)
Są nie tylko dla potrzebujących ale tez otoczenia.
  • Odpowiedz
@Czesterek: Jak najbardziej tak, może nawet poświęcać więcej niż przeciętna, zdrowa osoba ¯\(ツ)/¯
Ale musisz czasami wyjść z inicjatywą/wyciągnąć go na siłę, bo samemu się ciężko zebrać z powodu adhd
  • Odpowiedz
@Czesterek ale co ty byś chciała z tym chłopem robić? Mieszkacie razem i każdy się sobą zajmuje i tyle, byle się było do kogoś odezwać, jak czasem najdzie ochota. "Inwestować emocje w związek." XD Cześć zainteresowań może być wspólna, o ile autystyk dopuszcza druga osobę i nie traktuje tego jako odskoczni. Masz @mati1990 szuka dziewczyny, która na strzała będzie robić 200 km rowerem. Doceń to, inny by nigdy nie dopuścił
  • Odpowiedz
@Czesterek wszystko po trochu zależy jaką masz tolerancję do drogich hobby, np: taka szosa nie wymaga mnóstwo czasu na samo jeżdżenie ale też ogromne koszty. To już od ciebie jak zareagujesz na wiadomość "kupiłem szosę i nie mam kasy na wakacje i w tym roku spędzę 2 tygodnie kręcąc na niej ale na noc wracam do domu" I to nie jest czystohipoteryczne. Albo wraca z roboty i mówi że kupiłem nowy
  • Odpowiedz
@ameneos a która normalna wytrzymałaby coś takiego? Żadna albo jest tak samo autystyczna na punkcie czegoś i wspólnie szczęśliwi spędzają czas albo ona rywalizuje z hobby o jego atencję co jest bez sensu, a próba wymuszenia zmiany jego zachowania prędzej czy później skończy się rozejściem ze stwierdzeniem "myślałam że mi się uda go zmienić" nie to tak nie działa on sam musi chcieć pogodzić jedno drugim
  • Odpowiedz
@mati1990 no pytanie, która kobieta zamieni wakacje w hotelu na np. turystykę rowerowa ze spaniem pod chmurką. Trzeba szukać kobiety ze spektrum autyzmu i tyle.
  • Odpowiedz
@ameneos też tak robię pytam na wypoku czy nie dołączyła różowa która lubi szosę to zlatuje się tłum drący p---ę żeby zmienić hobby i podejście jakbym o to prosił. ( ͡º ͜ʖ͡º) jasne jak każdemu mi też przeszkadza samotność ale nie na tyle żeby rezygnować z szosy
  • Odpowiedz