Aktywne Wpisy

Może ktoś wytłumaczyć takiemu nieukowi jak ja, dlaczego obecnie rakiety płoną moment po starcie, jeśli w przeszłości udało się wysłać ludzi na księżyc? Co tak naprawdę chcemy osiągnąć? Pamiętam z dzieciństwa jak w Teleekspresie mówili, że jakaś babcia leci na Marsa, jednak brak informacji, aby taka misja miała się kiedykolwiek odbyć. #kosmos #spacex #musk #nasa #rakiety

BArtus +64

[opis odnośnika]Iron Viking 42km100 przeszkod(https://wykop.pl)
Zacząłem biegać pod koniec lutego ubiegłego roku(miałem problem by przebiec 5km) i w 3 miesiące przygotowałem się do swojego pierwszego Irona to było piekło a uczyłem się przeszkód na torze w tamtym roku zrobiłem 3 Irony i ultra viking 60km 144 przeszkody w Niemczech. Przez ten czas poddawałem się morderczym treningom jeszcze zanim zacząłem pracować na siłowni potrafiłem wstać o 4:30 pobiec 5km do pracy, 8 godzin na magazynie i po pracy do domu kolejne 20km+ wszystko naturalnie jednocześnie ucząc się języka i prowadząc treningi do momentu aż zacząłem pracować full time na siłowni i wtedy zacząłem trenować jeszcze ciężej. Wiadomo po Covidzie nie było łatwo. Generalnie nie udzielałem się w internecie jestem osobą która dostała w życiu po dupie i nie widziałem w tym sensu do momentu aż zacznę robić coś wartego uwagi.
Jestem trenerem w Holandii I generalnie chcę by moi podopieczni wiedzieli że też ciężko trenuje i stawiam sobie wyzwania.
Mam teraz kolejny challange.
Zacząłem od Irona 9 dni temu, 2 dni temu Mudmaster 50km Duathlon, 42km i 80 przeszkód i 8km z 30 kg plecakiem za 3 tygodnie będę biegł 60km 144 przeszkód w Amsterdamie i 2 tygodnie później 24 godzinny bieg z przeszkodami. Może kogoś zainteresuje relacja z regeneracji w tak krótkim okresie czasu. Z takich ciekawostek to potrafiłem biegać 107 dni bez przerwy czasem nawet 140km w tygodniu. Jem po 1,5kg/2kg owoców dziennie i nie raz myślałem że nie dam rady.... Mogę poprowadzić trening personalny po Angielsku, Holendersku i Hiszpańsku.
#mikrokoksy #bieganie #fitnessboners
Jak wyglądał twój trening pod low HR? Dużo robienia bazy? Ja sobie biegam totalnie bez planu, ale zacząłem trochę bardziej sensownie robić treningi i teraz jestem w stanie 5:55/km robić w tętnie 135 około