Aktywne Wpisy
#primemma NOWY LINK DO PRIME MAM LIMIT WIADOMOŚĆI W KOMENTARZU MOGE WYSŁAC LINKA
#wojna #rosja #ukraina Z bardzo dużym ubolewaniem oglądam jak ogromne straty ponosi wojsko ukraińskie każdego dnia na froncie od kilku tygodni z kacapskim wojskiem pomimo tego, że tak naprawdę cały świat zbroił front ukrainski.. Wydaje się, że w naszym interesie polskim jest jak najszybsze naciskanie strony ukraińskiej na szybki rozejm, nawet kosztem wschodnich ziem. My Polacy powinniśmy grzać pieczywo póki gorące i również ponosić pewne korzyści
Odcinek 2137
#nieruchomosci
@msr99: XDDD Tak wystarczy chcieć
Nie jest o tobie, ale z ciebie jest tu największa beka, panie bogaty.
Odklejony typ, nic więcej
@Szalom:
ja #!$%@?, idźcie poczytajcie sobie bloga p. niezaradnej o
odkłqda kase albo miała ciężko i tak wyszło, zresztą nie o tym bo ma racje co do cen
@msr99: #!$%@? a wy bierzecie pod uwagę że ludzie mają różna sytuację? choroba, depresja, raki, itp
w uk to normalne czy w innych krajach, w sensie jednemu się uda innemu nie, a sporo ludzi z it ciśnie innym odnośnie zarobków,
@Szalom: to mnie zawsze #!$%@?, ci ludzie sukcesu, dla których czas jest tak cenny, zarabiają 50k na miesiąc i wydają 6k na dietę pudełkową bo przecież ich czas jest zbyt cenny żeby gotować w domu zawsze znajdą czas żeby pół dnia kłócić się o pierdoły
Jak ktoś urodzi się z niskim IQ albo wadami fizycznymi? To co z nim? Zrzucamy ze skały? Wykorzystujemy, bo jest głupi, słabszy, więc niby można? Czy jednak oferujemy mu coś jako społeczeństwo? Choćby uczciwą pracę, uczciwe wynagrodznie i spokojne życie. Bez luksusów, ale normalne życie?
Czy jednak jesteśmy agresywni jak psy i skaczemy sobie do gardeł i wyrywamy sobie wszystko z rąk, aby nachapać się jak najwięcej? Aby mieć jak najwięcej, aby całe życie przepracować, a obracając się za siebie widzieć #!$%@? i niewiele więcej? W życiu chodzi o coś więcej niż zarabianie pieniędzy i ciągłą
@msr99: 60k w wieku 25 lat? Co to za biedak? Ja znam ludzi, którzy w wieku 20 lat mają już milion odłożony.
No właśnie mówi, że go starzy zmuszali, ale nie przeszkadza mu wpleść tego wydarzenia do swojej osobistej mitologii, w której jego sukces jest efektem ciężkiej pracy i świadomych wyrzeczeń xD nie zdziwi mnie ani
O ile ktos nie zmienia branzy, nie chorowal czy nie mial inny h problemow to kolo 40 nie miec na kawalerke no to xD
Cóż, ja w 2005 "#!$%@?łem mortadelę" i mieszkałem w 3 osoby na 32 m2, ale za to rodzice nie fundowali mi dodatkowego angielskiego, możemy się licytować. Tyle wiem o życiu, że twoi rodzice myśleli o twojej przyszłości gdy miałeś sześć lat, a innych stary pijany wyganiał wtedy
Uważam że każdy jest kowalem
Nikt nie mówi nikomu ze nie jest w stanie nic osiągnąć. Po prostu polemizuje z prostackim myśleniem ze każdy komu nie wyszło był leniem, a każdy któremu wyszło był tym kowalem i pracował ciężko. Chyba się zgodzisz ze to jest zbyt prosty podział?
Bo jak wiemy to wszyscy mają fart w życiu ¯\(ツ)/¯ Nie miałeś farta to sam byłeś sobie winien i nie masz prawa
@kishibashi: Akurat mam w rodzinie jeszcze lepszy przykład, bo mam kuzyna, który obecnie jest około czterdziestki, praktycznie nigdy nie pracował i skończył tylko podstawówkę. Sytuacja jest taka, że ma brata (mój drugi kuzyn, kilka lat młodszy), który jest od dziecka niepełnosprawny intelektualnie i wymaga całodobowej opieki, teraz ich rodzice już nie żyją i obaj żyją niemal wyłącznie z pomocy