Ej wykopki z #java #naukaprogramowania Chciałem se p-----------ć taką książkę: >>Hier anklicken<< (oczywiście po angielsku, a nie po polsku tak jak wy). Jaką jeszcze dodatkową pozycje byście doradzili? Może jakiś kurs/ tutorial?
@jakismadrynickpolacinsku xD Jesli zaczynasz nauke w java to spoko pozycja, ale w PL jest tansza 3 razy plus poczatkowe slownictwo wyrazenia moga po angielsku byc nowe, generalnie pozniej i tak bedziesz "skazany" na angielskie materialy bo po prostu ich jest wiecej i sa czesciej aktualizowane
@Volantie: ja raz popełniłem ten błąd z "Efektywną Javą", gdzie tłumaczenie było koszmarne. Jakiś profesor z uniwerka w Świnoujściu to musiał tłumaczyć, bo więcej zrozumiałem czytając ją po angielsku. Dlatego też mogę polecić "Effective Java: Bloch, Joshua" :)
@bart1234 ok, zalezy jaka ksiazka, Twojej pozycji akurtat nie czytalem, ale ta ksiazka opa jest pisana w dosc luzny spsob, ale po angielsku pewnie lepiej
(oczywiście po angielsku, a nie po polsku tak jak wy). Jaką jeszcze dodatkową pozycje byście doradzili? Może jakiś kurs/ tutorial?
Jesli zaczynasz nauke w java to spoko pozycja, ale w PL jest tansza 3 razy plus poczatkowe slownictwo wyrazenia moga po angielsku byc nowe, generalnie pozniej i tak bedziesz "skazany" na angielskie materialy bo po prostu ich jest wiecej i sa czesciej aktualizowane
Dlatego też mogę polecić "Effective Java: Bloch, Joshua" :)