Wpis z mikrobloga

@donmuchito1992: Kurka rurka, skoro jest to 10% to czemu te cholerne "herojam sława" przewija się tak często dzisiejszego dnia. To jest jedyna rzecz, której nie mogę pojąć. Ukraińcy identyfikują się z tym hasłem w jakiś inny sposób niż postrzegamy my ? Dla nich to taki odpowiednik naszego Bóg, Honor, Ojczyzna ?
  • Odpowiedz
A Upowcy na majdanie albo ten atak na autokar? Wiem ze majdanowcy upowcy to ci głównie antyrosyjscy ale ci autokarowi niezbyt przyjaźni ;D

Btw, Juszczenko choć miał świadomość ze banderowcy wybili 150k polaków to ogłosił go bohaterem i to jest przyczyna niepewności do Ukrainy...gdyby ktokolwiek przeprosił za to z rządu to myślę ze stosunek do ukrainy byłby cieplejszy stanowczo.
  • Odpowiedz
@skyman1991: atak na autokar to była prowokacja. Wiesz jak jest, Ukraina jest młodym państwem i szuka bohaterów. U nich UPA raczej jawi się jako organizacja walcząca przeciwko sowietom dlatego jest teraz tak gloryfikowana. Oczywiście mówiąc o UPA mam na myśli UPA-B.
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: Ja jak tam byłem i podczas wchodzenia do Ukraińskiego domu trzeba było pokazać dokument i wyciągałem polski paszport to nie raz mi dziękowali i mówili, że Polacy to bracia. Piłem nawet herbatę z dowódcami sotni po tym jak się dowiedzieli, że jestem Polakiem.
  • Odpowiedz
@donmuchito1992: właśnie ... kryjiwka :D Musze tam pojechać jeszcze po krówki...krówki to jest miazga, musztarda rosyjska do tego. I jeszcze Puzata Hata - tam była pewna super kacjereczka ;d taka milutka :)

JAk się tam sytuacja uspokoi trochę to do kryjówki wstąpię na ten specjał :D
  • Odpowiedz
Nie byłem tam w tym muzeum. We Lwowie byłem jak "rewolucja" startowała. Żałuję, że nie kupiłem sobie czegoś typowo ukraińskiego prócz 10 butelek portera co widać na avatarze :D

Lwów ma to w sobie ze nie ma klasy sredniej. Albo popierniczają merce albo "trabanty". Co do tramwajów itd to mogliby wymienić bo zimą przy otwartych drzwiach jest jednak zimno :D

Gdy dołączą do UE to UE nałozy im te swoje GMO i
  • Odpowiedz