Wpis z mikrobloga

@Akuzativ94: da się, ponoć dark urge miał być nawet kanoniczną postacią, ale komuś się nie podobało. W każdym razie można albo dać się ponieść żądzom (tak grałem i polecam) albo nie
  • Odpowiedz
Jest kilka wydarzen ktore musza sie wydarzyc jak grasz dark urge i nic na nie nie poradzisz ale mozesz sie stawiac przy kazdej mozliwej okazji, przyznawac do calej sytuacji zwiazanej z toba itp i generalnie skonczyc gre jako ten niemal dobry.

Ale mysle ze takie granie nim toche mija sie z celem bo grac dobrym mozna kazda postacia a obejrzec totalnie krwawy ciag dark urge mozna tylko nim wiec szkoda go brac
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: polecam jak komuś znudziło się granie tym dobrym ;) postać Minthary się wtedy też ładnie wkomponowuje, dodatkowo jest fajna rozkminka kim się było przed porwaniem przez illithidów, ale to już niezależnie od tego czy ulega się żądzom czy nie
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: ale też tak jak wspominałem w innym wpisie, Minthara ma sporo contentu wyciętego aktualnie (może patch 2 to naprawi), poza tym traci się trochę towarzyszy i questów. Jak masz czas to można przejść 2 raz tym złym
  • Odpowiedz
@Blackhorn: a właśnie jacy towarzysze nie maja problemu z dark Urge? Minthra, Astarion? Bo właśnie idę drugi raz i zastanawiam się kogo do drużyny wcisnąć żeby nagle mi postaci nie zabrakło xD
  • Odpowiedz
  • 0
@Blackhorn: ale taka minthare i inne źle postacie można zabić będąc dark urge? Nie ma jakiejś blokady, mogę zbierać te dobre postacie, starać się być dobrym i zabijać tych złych?
  • Odpowiedz
@F_M_K: Minthara, Astarion, Shadowheart, Lae'zel, przynajmniej z takim składem kończyłem run, a cała reszta potencjalnych towarzyszy chyba zginęła z mojej ręki w taki czy inny sposób.
@Akuzativ94 wydaje mi się że można jak grasz "dobrym" dark urge, grałem tylko złym więc nie mogę na 100% powiedzieć, ale jak powstrzymujesz się od żądzy krwi to nikt z dobrych postaci nie powinien mieć problemu
  • Odpowiedz
@Akuzativ94: blokady żadnej nie ma, możesz przez całą grę być dobrym, ale jest jedna sytuacja w akcie pierwszym, która jest nie do przeskoczenia i w akcie drugim musisz kilka razy dobrze wyrzucić kostką rzut obronny by mroczna rządza nie przejęła kontroli nad tobą.
  • Odpowiedz