Wpis z mikrobloga

W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrolerami biletów żeby móc jeździć na gapę. Powstała też aplikacja umożliwiająca oznaczanie pozycji kanara na mapie. Osoby wyrażające swój niesmak po zobaczeniu tego są jak widać wytłumaczane.

#krakow #komunikacjamiejska #patologiazmiasta #oszukujo #aplikacje
WielkiNos - W Krakowie ludzie utworzyli grupę, na której ostrzegają się przed kontrol...

źródło: temp_file2705063911899509947

Pobierz
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: ta patologiczna grupa już kilka lat ma. A najdziwniejsze jest to że ludzie potrafią się szarpać z kanarami, bo nie kupili biletu za 4 zł xD Według nich lepiej jest się szarpać a potem marnować czas na straż miejska.
  • Odpowiedz
ale tak na chłodno, to czym się to różni od Yanosika czy Google Maps z ostrzeganiem o radarach? ;)

@January-zwiedza-szpary: Tym mój drogi kolego, że komunikacja miejska wykonuje usługę za którą pobiera opłatę, a której tacy ludzie chcą uniknąć. Radar stoi aby pilnować czy nie z----------z 100 w zabudowanym.
  • Odpowiedz
  • 781
@January-zwiedza-szpary nie płacąc przewoźnikowi za przejazd po prostu go okradasz. Yanosik nie chroni przed opłatami tylko przed byciem złapanym na łamaniu prawa. Czyli nikogo nie okradasz ale stanowisz zagrożenie
  • Odpowiedz
@piterek: teraz to nie przejdzie. już wtedy kanary patrzyły dość podejrzliwie na moment zakupu biletu w czasie kontroli, a teraz musisz i tak wpisać numer boczny pojazdu, którego wpisanie jest zablokowane na czas kontroli.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: ostatnio widziałam jakiś film na yt, gdzie typek powiedział, że kradzież nigdy nie jest usprawiedliwiona i powinna być karana. A w komentarzach parę osób się zesrało, że to "uprzywilejowany cham", który nie wie co to bieda XD
  • Odpowiedz
nie płacąc przewoźnikowi za przejazd po prostu go okradasz. Yanosik nie chroni przed opłatami tylko przed byciem złapanym na łamaniu prawa. Czyli nikogo nie okradasz ale stanowisz zagrożenie

@Emble: spoko, bo ja to zrozumiałem tak: nie mam na bilet, to nie nie wsiadam do danego autobusu, bo tam jedzie kanar. Autem z---------m po drodze, ale nie chcę płacić mandatu, to hamuję tylko tam gdzie stoi patrol.

Ja nie popieram jazdy
  • Odpowiedz
Pracuje w tym miescie i place podatki a ceny bilety są zdecydowanie za wysokie z tego powodu jak jade tylko kilka przystankow to mam w------e

@JaNieGejJaPapiesz: Bez przesady, nie są znowu aż tak tragiczne drogie dla osób które płacą podatki i mają kartę mieszkańca. Nawet po dzisiejszych podwyżkach kupując bilet na pół roku płacisz 470 zł, czyli ~ 80 zł miesięcznie, co nie jest aż tak wysoką ceną biorąc pod
  • Odpowiedz
  • 29
@WielkiNos mam taki protip dla chcących jeździć za darmo: 18l krwi dla mężczyzn i 15l krwi dla kobiet, jeśli to oddacie to będziecie mieć dożywotnio darmową w Krakowie i w wielu innych polskich miastach. Oddając płytki krwi co miesiąc można to ogarnąć w niecałe 4 lata.
  • Odpowiedz