Aktywne Wpisy

MrGalosh +46
Jak pójdziesz do sklepu i ukradniesz buty/ubrania to... się nic nie stanie. Sklep jest przygotowany na to, że część "klientów" to złodzieje, nie upadnie z tego powodu. I to "działa" bo jednak złodzieje to mniejszość.
Ale nadal - złodziej to złodziej.
Jak pojedziesz autobusem na gapę to... to się nic nie stanie. Przewoźnik i tak się jakoś utrzyma. I to działa, bo gapowicze to mniejszość.
Ale zasadniczo - gapowicze to też swojego rodzaju złodzieje.
I
Ale nadal - złodziej to złodziej.
Jak pojedziesz autobusem na gapę to... to się nic nie stanie. Przewoźnik i tak się jakoś utrzyma. I to działa, bo gapowicze to mniejszość.
Ale zasadniczo - gapowicze to też swojego rodzaju złodzieje.
I

Mannequeen +12
Dostałam pracę b2b na mid java developera i w umowie mam że jak coś s-------ę to kara umowna 50k zł. Chciałam zapytać czy to normalne żeby kara umowna wynosiła aż tyle co miesięczna pensja? Czy to standard w branży?
#programista50k #programista15k #pracait
#programista50k #programista15k #pracait

Chciałbym do przemysłu zbrojeniowego pójść, chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie robi się faktycznie hitech.
Mogłem pójść na elektronikę. Ale kogo ja oszukuję, pewnie bym nie zdał. Dwa semestry matmy to zaliczyłem na zasadzie "masz trzy mimo, że nie zasługujesz i s--------j"
#pracbaza #studbaza #polibuda #technologia
@volodia: super wybór nie ma co
nie chce ci nic mówić ale to taki sam wybór jak air
jak się nie przerobisz na kuc 15k to dostajesz do rączki 5k i na dodatek janusz ma cię za złodzieja bo nie produkujesz sprężynek w jego fabryce sprężynek i śrubek a wyciągasz pieniażki z jego kieszeni, inżynierek zasrany
naucz się żeby nie pracować dla polskich przedsiębiorców i mądrze wybieraj
tylko zagraniczne korpo. Alternatywą jest januszeks, albo jakiś startup wyciągający najgorsze od Janusza i okraszający to korpogadką.
mam tylko jednego przełożonego polaka, a nad nim jest niemiec który pilnuje żeby polatzkowi się nie porobiło w głowie i jest ok
@volodia: Ale o jaki kierunek się rozchodzi? Nie wiadomo na co się gorzko żalisz...
Teraz to już mnie tylko śmieszy to życie, te całe omamanie „sprawiedliwością, miłością, rozwojem” za dzieciaka.
A potem dostajesz pięścią w łeb przy zderzeniu z szarą rzeczywistością.