Wpis z mikrobloga

Całe liceum myślałem że pójdę na politechnikę i będę robił nowe technologie. Jak idiota w wieku 19 lat uwierzyłem w brednie z uczelnianych ulotek i polazłem na kierunek po którym nie ma pracy w zawodzie. Musiałem na szybko się przekwalifikować. I mój zawód jest moim zawodem.
Chciałbym do przemysłu zbrojeniowego pójść, chyba jedyne miejsce w Polsce gdzie robi się faktycznie hitech.
Mogłem pójść na elektronikę. Ale kogo ja oszukuję, pewnie bym nie zdał. Dwa semestry matmy to zaliczyłem na zasadzie "masz trzy mimo, że nie zasługujesz i s--------j"
#pracbaza #studbaza #polibuda #technologia
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mogłem pójść na elektronike

@volodia: super wybór nie ma co
nie chce ci nic mówić ale to taki sam wybór jak air
jak się nie przerobisz na kuc 15k to dostajesz do rączki 5k i na dodatek janusz ma cię za złodzieja bo nie produkujesz sprężynek w jego fabryce sprężynek i śrubek a wyciągasz pieniażki z jego kieszeni, inżynierek zasrany
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@elektryczny_mariusz 5k do rączki to dobre pieniądze. No K---a ja wiem, dla wykopkow 15k to minimum socjalne, jak mniej to wegetacja i rozbój w biały dzień, złodziejstwo i za samo wstawanie z łóżka należy się więcej
  • Odpowiedz
@elektryczny_mariusz przerabiałem wszystko. janusz-integrator, szwedzkie korpo i super innowacyjny startup. Dziękuję, postoję. Wracam do korpo że skandynawskim kapitałem. Ludzi szanują, prawa pracownika są w miarę respektowane. Chociaż nie powiem, w startupie jest spora kasa (póki są środki z projektu XD)
  • Odpowiedz
@volodia jeszcze się wiele razy w życiu zawiedziesz xD
Teraz to już mnie tylko śmieszy to życie, te całe omamanie „sprawiedliwością, miłością, rozwojem” za dzieciaka.
A potem dostajesz pięścią w łeb przy zderzeniu z szarą rzeczywistością.
  • Odpowiedz