Aktywne Wpisy
Dzień dobry, wieczór, nocna zmiano. Wszystkiego dobrego dla dziennej. Dobranoc.
Odkurzacz mi się z----ł i nie odkurzyłem przed kolendą...
Odkurzacz mi się z----ł i nie odkurzyłem przed kolendą...
wfyokyga +25
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ale nadal - złodziej to złodziej.
Jak pojedziesz autobusem na gapę to... to się nic nie stanie. Przewoźnik i tak się jakoś utrzyma. I to działa, bo gapowicze to mniejszość.
Ale zasadniczo - gapowicze to też swojego rodzaju złodzieje.
I w jednym przypadku i w drugim nie jest to aż tak wielki problem, bo jednak większość ludzi złodziejami nie jest.
A gdyby była? To już gorzej. Gdyby nikt nie kupował butów/ubrań tylko każdy kradł, to sens istnienia sklepów by zniknął.
Tak samo gdyby wszyscy jechali na gapę - przewoźnik nie miałby interesu w tym by dalej kursować.
I cóż... tak samo jest z grami. Karawana jedzie dalej, bo nie wszyscy gracze to złodzieje.
Ale nie tłumaczcie się, że "to nie kradzież, bo nie kradnę żadnej fizycznej kopii" XD
#pcmasterrace #gry #piractwo #kradziez #kradno
Nazywanie piractwa kradzieżą, czy przeliczanie spiraconych kopii jako stratę 1:1 to robienie k---y z logiki które opłaca się biednym korporacjom które ledwo wiążą koniec z końcem :(
Co nie zmienia iż faktu iż piractwo to negatywne zjawisko oczywiście, ale nie jest kradzieżą. Jest piractwem xD
https://www.youtube.com/watch?v=kkTbIO2Yg3I
bo jak na razie to ich gry przegrywaja z 6 letnim rdr2
gdyby ladowali tyle pieniedzy w detale i dopracowanie gry co w zabezpieczenia antypirackie to by wyszli na tym znacznie lepiej
Kolejna kwestia to polskie ceny gier, które są błędnie przewalutowywane, przez co Polska jest w czołówce cenowej, na równi z
Co się stanie gdy ukradnę rzecz cyfrową - > producent nie odczuwa różnicy bo i tak bym tego nie kupił
Kiedyś producenci zrozumieją, że piracenie gier przez ludzi których i tak nie stać na ich kupowanie gra do ich bramki, dokładnie w ten sam sposób co pirackie
@wiedzminyo: te wielkie korporacje zatrudniają potem programistów i dzięki temu mamy te 25k co miesiac
@damianooo8: jakbym ukradł buty ktorych normalnie bym nie kupił to nie jest kradzież?
2. Czy nie obiecano że będzie taniej po przejściu na wersje digital?
3. Czy w porządku jest to że gdy kupisz gre na premierę Twój komputer musi podczas gry być podłączony do sieci i wykonywać mnóstwo operacji które nie są związane z grą? (DRM/Denuvo)
Ad1. Okradanie graczy.
Ad2. Okłamywanie graczy.
Czy w takim razie korpo zostało okradzione? Dobrze się bawiłem oglądając jak