Aktywne Wpisy
Maurelius +463
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
źródło: GWtxKNQXoAA3cXZ
Pobierz
makamele +26
Rozwala mnie to jak millenialsom ciezko przyznac, ze mieli latwiej w budowaniu majatku od GenZ
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych

W mojej głowie utrzymywał się obraz tego filmu jako efekciarskie kino akcji z domieszką sci-fi, lateskowe ubranka, smutni panowie w okularach i dziarskich garniturach, którzy naparzają niezliczoną ilość pocisków we fruwającego neo i trinity.
Po wczorajszym seansie pozostaję w głębokiej zadumie, jak świat wykreowany przez Wachowskich wyprzedzał tamte lata. W dobie teraźniejszego boom na SI i zachłyśnięcia się społeczeństwa sztuczną inteligencją dostałem permanentnego dreszczu na plecach w trakcie seansu.
Tak samo jak Neo po pierwszym załadowaniu do matrixa, poczułem niepokój, a mój organizm odrzucał myśl, że wszystko wokół jest wytworem naszej wyobraźni, a my jesteśmy jedynie bateriami dla maszyn sterowanych przez SI.
Podobnie jak Neo, wstałem z łóżka i zerzygałem się na panele w trakcie trwania filmu. Spanikowałem. Zacząłem niszczyć elektronikę w domu. Najpierw router przez balkon, potem telefon o ścianę. Jednak zdałem sobie sprawę, że z tego nie da się wyjść.
Kiedy moja żona wróciła do domu z wieczornej jogi, jej oczom ukazał się 31 letni mąż siedzący w czeluściach mroku na salonowej kanapie, którego gołe stopy malowniczo mieszały w rzygowinach na podłodze, układając je w napis "Follow the white rabbit".
Po otrzymaniu sterty uprzejmości na temat stopnia mojego p-----------a psychicznego wziąłem mopa, posprzątałem rzygi, poszedłem po router za balkon, a dzisiaj ide do Play przedłużyć umowę i wziąć nowy telefon.
Żona idzie jutro znowu na jogę, a ja razem z Neo spróbuję obronić Syjon przed Maszynami. Tym razem jednak odstawię syna do szwagierki.
#film #recenzja #pasta
https://youtu.be/O2RIvJ1U7RE?si=Pwq5Oi0sQswk-Q8g
źródło: temp_file8929503119487112460
PobierzNawet mnostwo scen i ujec jest wzietych 1 do 1.
https://www.youtube.com/watch?v=KZUEaGC6xvI
@Wojciech_Skupien: przez siostry Wachowskie ( ͡° ͜ʖ ͡°)