Wpis z mikrobloga

nie no, 'zajebista' ta strona chess.com. Losuje mi oponenta paręset oczek niżej, przy wygranej dostanę zero punktów. Nawet gry nie mogę przerwać, bo jedyna opcja to poddanie się. Szkoda, że pod względem UI lichess gorszy, tylko z tego względu grywam jeszcze na chess.com, ale widzę, że czas przerzucić się na stałe na lichess

#szachy
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Averte: Lichess jest lepszy pod każdym względem, oprócz sposobu liczenia rankingu, jeśli gracz ma ranking poniżej 1600. Proste i przejrzyste UI to zaleta, nie wada.
  • Odpowiedz
  • 0
@NoKappaSoldier73: @Futyporyt27 @r4do5 ja nie piszę o UX, UX jest lepszy w lichessie. W lichess od razu wiem co gdzie kliknąć, analizy otwarć też zawsze na lichessie. UI chodziło mi o wygląd bierek i samej planszy, a przede wszystkim wielkość. na chess com mogę ustawić sobie w ichniejszym trybie 'zen' naprawdę dużą szachownicę. Na lichessie jest stosonukowo mała, a figury ściaśnione na planszy
  • Odpowiedz
  • 0
@Futyporyt27: pomijam już wygląd bierek i planszy (choć wolę te z chess com, oczywiście wiem że tu i tu można je zmieniać, co na obu serwisach zrobiłem), ale jak włączysz sobie tryb skupienia na chess com to plansza (i bierki) są większe niż na lichess. Na lichess nie powiększę tak bardzo szachownicy i tu mnie boli
  • Odpowiedz
ale jak włączysz sobie tryb skupienia na chess com to plansza (i bierki) są większe niż na lichess. Na lichess nie powiększę tak bardzo szachownicy i tu mnie boli

@Averte: ciekawe, powiedz mi jak chciałbyś jeszcze bardziej powiększyć szachownicę? :D
Przeciągając ją w prawym dolnym rogu możesz powiększyć ją prawie do całego ekranu.
Futyporyt27 - > ale jak włączysz sobie tryb skupienia na chess com to plansza (i bier...

źródło: zen

Pobierz
  • Odpowiedz