Aktywne Wpisy

mirko_anonim +23
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo
Nienawidzę tego portalu, mam 32 lata, w 2019/2020 miałem wybrane mieszkanie, 3 pokoje 68m, w cenie 9600zł/m na Wilanowie. Nie kupiłem oczywiście, bo przecież spadki, bo nieruchomości nie mogą rosnąć nieprzerwanie od 2016 roku, no a dalej pandemia, to na pewno spadnie.
Mało tego… wybranie mieszkania po tym naganianiu na wykopie to tragedia. Źle jak jest widok na ulicę (samochody), patio (okno w okno), park (bo zadupie), stację (bo

Lewusx +88

źródło: F2hw-MGf-W8-AAEi-L7
PobierzDolar w samych Stanach Zjednoczonych posiada różną siłę nabywczą zależnie od regionu, a podaż całkowita jest taka sama dla wszystkich i mówimy tylko o jednym państwie...
źródło: 100-state-2020-FV
Pobierzźródło: Purchasing-Power-of-the-U.S.-Dollar-Over-Time
Pobierzskoro chcesz dzielić przez coś co ma wartość, czemu nie kupić zestawu akcji spółek o silnej pozycji w gospodarce i dzielić przez coś co jest realnym produktem przynoszącym zyski? przecież to dużo bezpieczniejsze "x=your money/nasdaq"
dodatkowo czy nie jest słuszne że
Ja p------e... Nie zadawaj więcej tępych pytań. Nie mam zamiaru tłumaczyć tak Łopato logicznych rzeczy, tym bardziej że tego nie zrozumiecie.
Masz tutaj rzeczywisty dochód rozporządzalny na osobę w USA. I nie wyzywaj ludzi.
źródło: Zrzut ekranu z 2023-08-07 19-34-03
Pobierzdodatkowo dla państw biednych oznacza to wręcz oddanie swojej finansowej niepodległości bo wystawiasz się na ryzyko że inne państwo może skupować twoją walutę przez co podbijać jej kurs i powodować że eksport stanie się w 100% nieopłacalny przez co w prosty sposób doprowadzi o do załamania gospodarczego.
Ewentualnie można też rozważyć scenariusz
@Potezny_PiSowski_Inwestor Jeśli chodzi o oszczędności to tak, masz rację.
I teraz, jeśli rozpatrujemy bitcoina jako walutę światową to lol2 xD. Jeśli rozpatrujemy jako formę oszczędności to można się nad tym zastanowić, ale przeciętny człowiek nie wytrzyma takich fluktuacji kursu, jak wejdzie
@Potezny_PiSowski_Inwestor: np. Rolce Roys?
Kolega @fiatlecidozera poprostu zobaczył kolorowy obrazek i wziął to za prawdę objawioną, nawet nie rozumiejąc tematu.