Aktywne Wpisy

YolonezFSO +777
Na wykopie widać wpisy, jakoby ICE zatrzymywało TYLKO przestępców, wobec których mają pewność o ich nielegalnym pobycie. W minionym roku ICE zatrzymało 3800 dzieci. Wśród nich jest 5 letni Liam Ramos. Chłopiec został zatrzymany w drodze ze szkoły do domu i wywieziony do ośrodka detencyjnego. Liam wraz z ojcem, bratem oraz ciotką przebywają w USA legalnie. Prawa strona nie widzi w zatrzymaniu nic złego, bo przecież "jeśli jest legalnie to go wypuszczą".
źródło: 15848
Pobierz
WOparachAbsurdu +20

Jak u was sprawdzano znajomość języka angielskiego? Przeprowadzano całą rozmowę o pracę w tym języku czy nagle zaczęto mówić w tym jezyku o czymś?
#pytanie #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: rekrutacja po angielsku.
A techniczni ludzie od projektow to o projekt, proboja wybadac czy bym sie dogadal gdybym mial problematyczna kwestie, ktora moglaby zablokowac moja prace. Pytaja co bym robil w danej sytuacji na projekcie. Jak upewnia sie, ze panimaju dostatecznie to wracaja do pytan merytoryczncyh po polsku. Ich tak strasznie jakosc mojego angielskiego nie obchodzi, wazne zeby byc komunikatywnym, a
Zwracali uwagę na was akcent? Mówiliście jak Polacy, czy wasza wymowa byla ok?
I jak byście ocenili język rekrutujących (zarówno hrówek jak i merytorycznych, np. od projektów): jak wyglądała ich znajomośc języka, akcentu?
Przejmowac się polskim akcentem czy miec wywalone, bo każdy nie-native mówi z akcentem?
szpanowała słownictwem technicznym, ale w takiej luźnej rozmowie już mówiła na typowo podstawowym poziomie.
na kolejnym etapie tej samej rozmowie miałam pogadankę z project managerem to gość słowa po angielsku nie umiał ( ͡° ͜ʖ ͡°
Co do znajomości jezyka u
@spiegelglas: nikt nie zwraca uwagi na akcent. Masz po prostu swobodnie się komunikować.
@d666: ja uważam, że z Chińczykami :)
@bezstronny_obserwator: dzięki za tytuł, zajrzę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)