Wpis z mikrobloga

Jak podłączę lapka do stacji dokującej przez usb-c/thunderbolt z ładowaniem 100W to jak będzie zachowywał się mój laptop, którego zasilacz ma 330W? Przy większym obciążeniu, np. podczas grania będzie korzystał z baterii a przy mniejszym ładował się? Czy w moim przypadku w ogóle dock ma sens i czy nie lepiej kupić kabel usb-c -> hdmi/display port i targać ze sobą zasilacz? #pcmasterrace #laptopy #komputery
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirindo: Podaj model tego laptopa? Nie ma laptopow ktore maja zasilacz usb c 330w, pewnie nawet nie ma rynku lub sa pojedyncze sztuki z 240w. Znajac zycie nie zadziala albo bedzie dzialala tylko obraz czy inne porty usb a zasilania w ogole nie poda.
  • Odpowiedz
  • 0
@krzywy_kanister: oryginalny zasilacz nie jest UBS-C, ale to złączę chciałem używać jako output i żeby wszystko szło jednym kablem do monitora, używając jakiegoś docka. Zasilacz w tym czasie chciałem mieć w innym pokoju żeby podłączać lapka przez hdmi do projektora. Kupiłem tego kompa: HP Omen 17.3" Notebook QHD 240Hz Intel Core i7-13700HX 16GB RAM 1TB SSD NVIDIA GeForce RTX 4080 12GB Shadow Black, model 17-ck2002nr.
  • Odpowiedz
@mirindo: pod obciążeniem, w najlepszym wypadku, bateria będzie się po prostu wolniej rozładowywać. W takiej sytuacji powinieneś podpinać równocześnie dock i zasilacz 330W. Jak nie chcesz nosić zasilacza, zawsze możesz kupić drugi.
  • Odpowiedz