Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
niedługo będę szedł do urzędu pracy mirasy, po raz kolejny. dają mi te oferty, czytam je i tylko patrzę na to czy jest to blisko domu bo nigdzie jeździć nie mam zamiaru a z tego co ludzie mówią to jak mam 30minut do pracy tramwajem/autobusem to pana boga za nogi złapałem
no i nie wspomnę o stażu na 6 miesięcy za 1650zl 8h dziennie, jakim cudem to jest w ogóle legalne? a potem i tak nie dzadza umowy tylko podziękują i nowego frajera znajdą xD
A wy jakie macie z tym doświadczenie? Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #wroclaw

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A wy jakie macie z tym doświadczenie?

@mirko_anonim: takie, że dojeżdżam teraz 50 km w jedną stronę. Raz, kupę lat temu, spróbowałem ogarnąć robotę przez urząd pracy, i mi dali staż w jakieś lakierni, gdzie powiedziałem że pieprzę to, bo nie będę wdychał tych oparów.

Później sam ogarnąłem prackę. I od tego momentu dla mnie ten "urząd' nie istnieje.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 30min to dużo? rozumiem jak masz jakieś skillsy twarde aby sobie bez problemu wywalczyć tryb zdalny etc - ale skoro bujasz się po urzędach to rozumiem że ich brak, niestety życie nie jest tak kolorowe jak na instagramie i na wykopie
  • Odpowiedz
@many: jak w ogóle w 21 wieku, w czasach pracuj.pl, olx, LinkedIn etc. można szukać pracy za pośrednictwem urzędu pracy? Przecież UP to się powinno zaorać i nikomu krzywda by się nie stała. Jak ktoś szuka roboty w UP, to nie należy mu się nic więcej jak minimalna i min. 50 km dojazdu w jedną stronę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim pracowałem kiedyś w okół rekrutacji (zewnętrzna firma, ja szukałem klientów, którzy mieli szukac przez nas pracowników). I nie smieje się w kabarecie. Ludzie mieli jeździć 5 min dłużej do pracy za stawki +30% to od razu odmawiali.

Tu oczywiście ewidentny bajt, bo rzadko się tak słabe CV, żeby dostawać same oferty w urzędach na praktyki
  • Odpowiedz