Aktywne Wpisy
wrokikus1 +61
Mieszkam we Wrocławiu od 2010 roku i z roku na rok mam coraz mocniejsze poczucie, że to miasto mnie po prostu dusi. Wrocław stał się ofiarą własnego marketingu i zmierza prosto w stronę krakowskiego „disneylandu”, gdzie wszystko jest „za bardzo”. Ścisk osiągnął już poziom krytyczny – to nie tylko kwestia korków, ale poczucia, że wszędzie jesteś w puszce sardynek. Chcesz iść na spacer? Depczesz po piętach ludzom w parku. Chcesz zjeść obiad

sumoch0j +81
źródło: custom_MS8In0FSygYX
Pobierz

Ale żyjemy w beznadziejnych czasach. Dziś wszystkie relacje to chyba są interesowne. Napisał do mnie znajomy od dawna. I co? MLM. Like it. Drugi znajomy. Pogadał i nagle pożycz kasę. Trzecia koleżanka. Pogadała i też pożycz kasę. Czwarty znajomy - obstawiasz coś? Bo bym zarobił. Piąta znajoma - zrobisz mi angielski? Podobnie rodzina. Codziennie telefon o byle pierdołę abym coś zrobił i ogromne pretensje że nie robię. Bo oni nie wiedzą jak sami zarabiają 4k gdy ja zarabiam 20k pracując na odpowiedzialnym stanowisku gdzie wolne mam czasem weekendy, rzadziej wieczory. Nosz... nie ma chyba już normalnych relacji gdzie człowiek zainteresuje się drugim człowiekiem. To już odeszło w erze kapitalizmu do lamusa. Zastanawia mnie jedynie idea związku którego nigdy nie doświadczyłem i nie doświadczyłem mimo tego, iż jestem po 30-tce czy nie jest on na podobnych zasadach... chociaż już wszyscy zostali wybrani i Ci co w nim nie są to specyficzne jednostki - albo innej orientacji albo twardzi samotnicy. Temu cofam to pytanie.
#rodzina #znajomi #zwiazki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Dokładnie. Ludzie nienawidzą czasami przez zazdrość, szczególnie o kasę. Nawet jak sami mają więcej, w sensie nieruchomości i inne spadki to dalej będą zazdrośni, że ktoś więcej zarabia. Ja już też straciłem wiele kontaktów, głównie przez coś podobnego. W ogóle to jako ludzie jesteśmy po e a ni
@mirko_anonim: zawsze były. Każda. Relacja matka-dziecko też jest interesowna. Przyjacielskie także.