Aktywne Wpisy
kryminalnykwadrans +826
Czytam, że jak oszukuje się w sklepie, przy kasach samoobsługowych to wzywa się policję i robi się sprawę z art. 286kk. Zresztą słusznie jak oszukuje się świadomie.
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
Dlaczego tylko to nie działa w drugą stronę? I jak sklep oszukuje to mówi się tylko i wyłącznie o zwykłej pomyłce, a nie przestępstwie? Prawo powinno być równe dla wszystkich prawda?
#handel #zakupy #prawo
jabol6000 +499
Mireczki, pomóżcie.
#finanse #inwestowanie #inwestycje #oszczednosci #oszczedzanie #gielda #nieruchomosci
Mam 160 tys eur netto w różnych aktywach
75000 mieszkanie
-25000 kredyt
10000 giełda w Polsce
10000 giełda nie w Polsce
10000 gotówka
80000 konta oszczędnościowe nie w Polsce (1-3%)
Co miesiąc odkładam 2000 eur, na koniec obecnego kontraktu (2026) dostanę premię 80000-90000 eur.
Kiedyś próbowałem się bawić w jakieś inwestycje, ale tylko traciłem pieniądze (-15000 eur...). Wszystko co mam pochodzi z pracy, a nie z inwestycji. Z jednej strony nie mam już chęci do zbyt dużego ryzyka, z drugiej 50 urodziny się zbliżają, a ja nie czuję się stabilnie finansowo. Myślałem nad jakimiś ETF, może inwestycje w nieruchomości (fundusze itp, nie zakup i zarządzanie nimi), ale im starszy się robię, tym bardziej się boję.
Myślałem, by wziąć pieniadze z kont oszczędnosćiowych, wymienić na PLN i kupić rózne obligacje: 3-10 lat.
Jakieś inne pomysły?
PS. Za mało mam, by mieć konsultanta private banking, stąd pytanie na vikop.ru
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ja to bym mimo wszystko szła w jakieś działeczki, nieruchomości.
Kupujesz dużą nad jeziorem, dzielisz na małe i sprzedajesz za 5 lat gdy są 2x droższe a jes,cze jak podzielone to więcej wyjdzie
Państwa chyba coraz bardziej skupują złoto więc też może podrożeć ale co ja tam wiem xd
ładuj w trunki wysokoprocentowe
szybko się zwrócą
@mirko_anonim szukanie porady na tym bajzlu, no anon prośba.
Zakładam dla własnej godności i rozumu wypopka, że to trollin, ale odpowiem jakby to nie był trolling. Zakladam że jesteś w Polsce, masz normalnie opłacony ZUS (czyli ie masz za gówniane 1,2 peelenów przeżyć kilku dekad) a mieszkanie masz do mieszkania. Interesuje ciebie życie w Polsce, czyli kurs EURPLN to bardiej kwestia kiedy przewalutować, a nie jakaś
Czy ty w ogole masz pojęcie czym się taki ktoś zajmuje? Bo nie takimi plewami
@behawiorystyka_paczelokow_w_saunie: Wiesz, ja ogólnie cenię trolling, ale wystepy kolejnych paczelokowatych to kojarzą się z jednym (dla lepszego oddania moich odczuć nie usuwam loga):
@Panicz888: No panicz, a jak się wczoraj puszczało konie po pijaku?
@Panicz888: Między innymi fachowym opisem ryzyk związanych z poszczególnymi instrumentami.
Ale ja to traktuje jako wyjście w plener na powietrze a nie biznes
@Panicz888: Czyżby ta osobowśc byku nie wiedziała co to są "konie" na giełdzie?
Dla niewtajemniczonych - kolega panitz to kolejna inkarnacja trolla, który regularnie nawiedza tag, zależnie od fazy dwubiegunówki #!$%@? mu w różny sposób, swego czasu np. upierał się że w żargonie inwestycyjnycm kontrakty nazywa się "koniami".
4400 zl
Wkleję screena przy okazji jak usiade do kompa
@Panicz888: Więc powiadasz, że nadal odczuwasz przymus dowodzenia na wykopie (xD na tagu jest może 4-5 stałych bywalców) że nie zawsze #!$%@?? xD
No nic, współczuję i pozdrawiam.
Najważniejsze to byś nikogo nie krzywdził swoją toksycznością w otoczeniu. Na wykopie to wiesz każdy w dupie to ma xd
Czy tak przy sobocie mu odwala xd
A nie wiem aż tak w tym nie siedzę żeby niCi każdego sfrustrowanego przegrywa pamiętać ale widać ze mu się dziś mocniej odkleilo i on kojarzy mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pogromca_krasnali to musi być strasznje toksyczny typ ze się #!$%@? do nieznajomych ludzi w internecie i pewnie jest golodupcem stąd ta frustracja
@behawiorystyka_paczelokow_w_saunie: Tak bardzo, że aż musiałśx to napisać.
@Panicz888: Kolega, to nie ja czuję przymus pokazywania udanych trejdów na jakieś cztery tysiące.
@Panicz888: To było pytanie retoryczne...
@Panicz888: meanwhile:
eh, żebyś ty kiedy wkleił tego screena, a nie się tylko odgrażasz i odgrażasz TS_X9.