Wpis z mikrobloga

Ktoś jeszcze wierzy, że ta "wojna" miała inny cel niż maksymalizacja zysków korporacji (w pierwszej kolejności zbrojeniowych), wzbudzenie strachu, a więc większą kontrolę u szeregowych ludzi? Pewnie jeszcze kilka innych pieczeni jest pieczonych na tym ogniu, ale w przeciwieństwie do wykopków, nie jestem wielkim specjalistą, a jedynie obserwuję i wyciągam wnioski.

#wojna #ukraina #nwo
Antibambino - Ktoś jeszcze wierzy, że ta "wojna" miała inny cel niż maksymalizacja zy...

źródło: FKRN8awWYAI7s2f

Pobierz
  • 21
@Antibambino: Moja znajoma natknela sie na inne wyjasnienie tego konfliktu.

Mianowicie, NWO jest nieuniknione a moznowladcy tego swiata dzialaja wedlug ustalonego harmonogramu od dzisiatek lat. Mimo to, ktoremus swirowi z zachodu z niewiadomych przyczyn zaczelo sie spieszyc z wprowadzaniem zmian, namowil kilku innych i stwierdzili, ze przyspieszaja caly proces. Podobno putinowi to nie pasowalo i chcial dalej dzialac wedlug starych ustalen. Reszta zaczela cos kombinowac i sie #!$%@?, wiec wjechal na
@ExtraPensja: widzę, że teorie spiskowe awansowały o level wyżej. Teraz narracja jest taka, że WSZYSCY chcieli NWO, ZACHÓD chciał je szybciej a ROSJA później. Jeszcze na początku wojny czytałem, że ZACHÓD chce NWO a ROSJA nie chce go wcale i dlatego jest wojna. Wyjaśnisz skąd w ogóle się to bierze? Jak jest argumentowane?

Równie dobrze można napisać, że Putin niósł nam swoje NWO ze wschodu ale Ukraina się temu sprzeciwiła. Jak
@Antibambino: Czy dwie rzeczy naraz nie mogą być prawdziwe? Że Rosja jako upadające imperium w ostatnim możliwym dla siebie momencie połasiło się na suwerenny kraj, stosując argumenty Blut und Boden?

I że USA state department faktycznie ani ziębi ani grzeje jakaś demokracja czy inne takie wartości, ale tym razem wyjątkowo ich cele pokrywają się z tym co jest po ludzku przyzwoite?

I co ma do tego Klaus Schwab? Świat naprawdę nie
@tomaszk158: Kumpela jeszcze mi nie podeslala zrodelek tych rewelacji, wiec nie powiem Ci skad sie to bierze.
Jednak ja mam takie zdanie, jaka prawda by nie byla to ani Ty ani ja sie jej nie dowiemy.
Myslisz, ze jak ktos bedzie chcial Cie oszukac to Ci o tym powie wczesniej? Tak samo rzady i wladcy swiata nie podadza Ci informacji, ze nie wiem, #!$%@?, ze podnosza wszystkie podatki bo ciotka z