Aktywne Wpisy
ultraknur3001 +283
Co parę dni jeżdżę 3 pasmową ekspresówką i za każdym razem mijam kilkanaście aut jadących środkowym pasem (nie wyprzedzają, nie ma zjazdu niedaleko)
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
Jak mijam takiego prawym pasem to nawet mu się w głowie lampka nie zaświeci "hmm chyba coś jest nie tak"
Dla nich panuje jakaś niepisana zasada typu "prawy pas to lawa"?
#motoryzacja #drogi #prawojazdy
WielkiNos +304
juleczka w związku małżeńskim poszukuje kolegi do spotkań żeby porozmawiać przy whisky i potańczyć.
Biedny mąż...
#tinder #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #p0lka #zwiazki
Biedny mąż...
#tinder #pieklomezczyzn #logikarozowychpaskow #p0lka #zwiazki
Z racji tego, że miasto nie odpowiedziało na mój wniosek o usunięcie nielegalnie postawionych progów zwalniających na skrzyżowaniu Kukuczki - Borowska, a w pracy nudno to postanowiłem działać dalej i potrzebuję pomocy.
Czy wiecie do jakich instytucji mogę zgłosić ten temat, żeby mogli nakazać miastu ich usunięcie? Nadzór budowlany? Chętnie bym ich podenerwował w tym magistracie, a nie wiem gdzie najlepiej uderzyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#wroclaw
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
ZDiDUM chyba tylko podchodzi bo to nie jest droga Krajowa i nie podpada gdzieś tam wyżej w hierarchii.
Teraz jeszcze czytam, że nie wolno stawiać tego typu progów na drogach gdzie jeżdżą autobusy komunikacji miejskiej xD
Kilka lat temu był tu ten temat i skończyło się, wszyscy przywykli i mają to w uju
@Ogau: Also, Magnolia z progami zwalniającymi na środku ronda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wiktorek_pl: https://piechula.pl/sites/default/files/pliki/Progi-Urzadzenia_do_ograniczania_predkosci_%20pojazdow-1.pdf
- 30 metrów od przejścia dla pieszych (nie dotyczy progów z przejściami dla pieszych)
@lyczko Śleżna ma dostać kolejne progi w tym roku z tego co pamiętam.
To połowę progów w tym kraju trzeba zdemontować xd