Aktywne Wpisy
Dzisiaj zdałem sobie sprawe, że pc jest co najwyżej do przeglądania neta i klikania w excel, a jak grać to tylko na konsoli. Sterowanie klawiaturą i myszką to najwiekszy archaizm jaki przetrwał do teraźniejszych czasów. Kupiłem Rtx 4060 i szkoda mi wywalonych 1300 zł bo za to mógłbym mieć ps5 z olx. Sorry pececiarze, ale dla mnie jestescie podludzmi którzy nie ogarniają oczywistych życiowych prawd, a konsolowcy to giga chady i sigmy
kornel-mir +785
#przegryw Ale sytuacja mnie dziś spotkała ,w nocnym autobusie oprócz mnie jechała grupa młodzieży (22-25lat) Jedna dziewczyna była wyraźnie nie przytomna a pozostali 3 lub 4 osoby próbowali ja cucić ,lecz bez żadnego efektu. Przyglądałem się temu z 3 przystanki aż w końcu postanowiłem zareagować bo jeden kretyn z tej grupy zaczął wlewać tej dziewczynie kole z puszki do ust. Podbiegłem i zapytałem co on wyprawia? Pouyczałem ,że nie powinien
#ciekawostki #prl #komunizm #historia #pracbaza
dzieki ci zbawco narodu, bez ciebie nadal bysmy pozostawali w bledzie i mysleli, ze kradziez to cos zlego
Jeszcze dodaj na koniec, że jesteś lepszy od tych co popierają PiS. ( ͡°
Za komuny nie było alternatywy, przez lata system wyewoluował w jakieś wzajemne świadczenie usług i sprzedaż towarów na lewo, bo państwo, które zarządzało wszystkim, miało w dupie obywateli, niżej były partyjne figury, które kradły to, co mogły, żeby sprzedać obywatelom albo załatwić sobie coś od nich - pan
@RandomowyMirek: Mój dziadek z wyniesionych cegieł i zaprawy postawił sobie stodole, obłożył ją i dom klinkierem, a w garażu postawił sobie swoją szafkę zakladowa
Najlepiej to by było, gdyby nikt nie kradł, ale taka sytuacja się nie
@robertx: I dlatego oczywiście wszystkie długi PRL przeszły na Rosję. xD I w ogóle np. długów Gierka nie spłacaliśmy do drugiej dekady XXI wieku.
Teraz też jest społeczne większościowe przyzwolenie na socjale i rozdawnictwo i to znaczy, że to dobre działanie?
@robertx: Właśnie dlatego ten kraj nie był, nie jest i nigdy nie będzie nowoczesnym, zachodnim państwem. Komuniści po prostu zniszczyli ten naród zabijając jego ducha i zmuszając Polaków do "radzenia sobie" i cwaniactwa, które jest już chyba w naszym DNA. W
Ale wiesz, że dokładnie taka sama logikę prezentują ludzie okradający sklepy we Francji lub w USA. Oni też sobie racjonalizują okradanie, że system jest zły i są poszkodowani z więc mogą. Przeraża mnie to, jak człowiek jest obłudny i zawsze znajdzie sobie wymowkez by się dorobić.
@Zbiersk trochę słabo u ciebie z rokiem rozumowania. Jak chcesz podobny przykład, to można okradać złodzieja, który ciebie okradł...i twoją rodzinę...i cały naród....przez kilka dekad...a wcześniej napadł twoje państwo, zabijał, rabował i gwałcił.
@Deathblow przecież ruskie na potęgę wywozili wszytko do siebie.
@robertx: niestety, kiedy większość ruskich wyszła z kraju 30+ lat temu, mentalność pozostała, i nadal jest masowe rozkradanie wszystkiego - i nadal jeżeli ktoś się na to nie zgadza, jest nazywany frajerem