Aktywne Wpisy
Sigfried +99
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
KwadratF1 +290
#ukraina #ruskapropaganda #bekazpodludzi #konfederacja #braun
Mniam mniam mniam, ale smaczne unijne obiadki! Tylko skończymy jeść i wracamy do wyzywania EU. Aaaa i jeszcze tylko wypłatę Europejską i już już wyzywamy wstrętną okropną Unię serwującą robaki na obiad. Co? Wyjazd na wakacje do Rosji? Eeeeee, może za rok, teraz nie mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
Mniam mniam mniam, ale smaczne unijne obiadki! Tylko skończymy jeść i wracamy do wyzywania EU. Aaaa i jeszcze tylko wypłatę Europejską i już już wyzywamy wstrętną okropną Unię serwującą robaki na obiad. Co? Wyjazd na wakacje do Rosji? Eeeeee, może za rok, teraz nie mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
No i przecież te trzy spółki to są dwie różne grupy kapitałowe podległe pod różnych ministrów żeby nie było xD
@bori: zapomniałeś dodać, że za kible odpowiada PKP* Kible SA, która podlega jeszcze pod innego ministra
*zbieżność
@aegispolis: woźny to osobna firma bo jest na b2b
@bori:
A rozdzielanie zarządcy dworców ma też sens dlatego że nie wszystkie dworce są w rękach PKP. niektóre są np własnością gminy
Moim faworytem jest fakt, że na stacji mogą być tory należące do 5 różnych właścicieli z "PKP" w nazwie
@bori: Bzdura. Na Kolei jest właśnie wszystko poukładane. Masz jasno kto jest zarządzą.
@bori: Nie, masz PKP PLK. Możesz
I zważ że pisałem o torach, a nie liniach kolejowych w rozumieniu ustawy o transporcie kolejowym, a to jest różnica. I oprócz torów PKP PLK, są też tory PKP Intercity, PKP Cargo, PKP SKM i PKP SA. O spółkach - córkach tychże to już
@bori: No to mówisz o bocznicach (czyli odpowiednikach drogi zakładowej)