Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xmadesio: Jesteś absolwentem informatyki? A jak nie to jakich studiów i jak było z dostaniem pierwszej pracy bez w/w? Patrzą mocno na kierunek kompjuter sajens przy aplikacji na staż/juniora?
  • Odpowiedz
@xmadesio nie wiem jak praca juniora bo mam to dawno za sobą, ale praca przeciętnego programisty to często dzień czy kilka patrzenia w kod i uruchamiania jakiś testów by poprawić jakiś istniejący kod poprzez napisanie kilku linijek kodu w jakis konkretnych miejscach w istniejącym, albo zmianie jakiegoś wzoru czy parametru, by wynik na koniec był prawidłowy. Rzadko się pisze cokolwiek nowego, raczej te nowe rzeczy to przepisywanie kodu istniejącego na jakaś
  • Odpowiedz
@xmadesio jak zaczynałem w tej branży naście lat temu to i wtedy oczywiste było że będzie się grzebać w napisanych projektach, są firmy które tworzą pod klienta nowe apki czyli typowe software house ale nawet tam nie unikniesz tego całkiem
  • Odpowiedz
@xmadesio: kilka uwag do tego, to co wspomniałeś to raczej normalka. Po pierwsze pracuje się zespołowo i zazwyczaj na Twoją pracę składa się kontakt z innymi członkami zespołu (Product Ownerem, Scrum Masterem, testerami, programistami i leadem zespołu0, pisanie kodu (łatanie bugów bądź pisanie nowych funkcjonalności) oraz review kodu napisanego przez inne osoby. Gdyby jedna osoba była we wszystkich rolach to w oprogramowaniu mogłoby być sporo bugów, których nie zauważyła ta
  • Odpowiedz